szívszorító

Mostohaapja karjai között küzdött utolsó lélegzetéért a 6 éves Maja

Létrehozva: 2023.08.15.

Orvosi gondatlanságról lehetett szó.

A Wisniewska család nem is lehetett volna boldogabb: az édesanya és a nevelőapa nagyon szerették egymást, mindketten rajongtak a gyerekekért. Egy kisfiút és egy kislányt neveltek közösen, és semmi sem tehette volna idillibbé az életüket. Éppen karácsonyra készültek tavaly, amikor észrevették, hogy a hatéves kis Maya nincs jól. Hamarosan rémálommá vált a karácsony. 

gyertya, gyász
A hatéves kislányt már semmi nem hozhatja vissza / Fotó: Pexels

2022. december 18-án arra lett figyelmes a család, hogy az örökké eleven kis Maja beteg lett: fáradt volt és gyenge, érintése hideg, étvágyát elvesztette. Azonnal elmentek vele a kórházba, s miután Maya összeesett, bebizonyosodott, hogy nagy a baj. A kórházban mandulagyulladást diagnosztizáltak nála, megkezdődött az antibiotikumos kezelése, az orvosok pedig azt mondták, hogy pár nap múlva kutya baja sem lesz. Hamarosan hazaküldték a kislányt, aki azonban ismét összeesett, amiatt a szülők jobban aggódni kezdtek. Nem értették, miért fehér a nyelve és miért fagyos a bőre, az orvosok azonban azt mondták, ez a mandulagyulladás esetében természetes. 

Mindezek ellenére mégis hazaküldték a kislányt, ám mivel reggelre olyan gyenge volt, hogy lábra sem tudott állni, ki kellett hívni a mentőt. Mivel két napja nem tudott vizelni, súlyos hasfájások gyötörték, emellett hallucinációi is voltak: majmokat látott szaladgálni a falon. 21-én éjjel nagyon rosszul volt a kislány, de az ápolók azt mondták, csak egy kiadós alvásra van szüksége. 

December 22-én vérmintát szerettek volna venni. Ehhez a mostohaapja a karjaiba vette, hogy segítsen az ápolóknak, ekkor azonban Maya fuldokolva meghalt - tudta meg a Mirror.

Hamarosan Maya elhallgatott, a párom pedig észrevette, hogy leállt a légzése. Segítségért kiáltozott, ezért a nővérek a szobába gyűltek. Ekkor azonban Maya szíve már leállt. Elkezdték az újraélesztést, néhány másodpercre vissza is tért, de ezután újra leállt a szíve. Ezúttal végleg elhunyt

- osztotta meg az édesanya. 

Az esetet azóta is vizsgálják. Az orvosok véleménye az, hogy Maya minden bizonnyal influenzás volt, ami azonban szepszissé fejlődött, ez okozhatta a kislány halálát. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek