Dráma

Megszakad a szív: holtan találtak egy 4 gyermekes édesanyát

P. E.

Létrehozva: 2023.06.20.

A 46 éves nőre otthonában találtak rá holtan. A lakásban mindent penész borított.

Holtan találtak egy négygyermekes családanyát az otthonában. A nő egy éve jelentette a hatóságoknak, hogy lakhatatlanná vált a lakásuk a fekete penész miatt, ám hiába harcolt jobb körülményekért, nem talált meghallgatásra.

gyász, gyertya
Fotó: Pexels

A 46 éves Karen McBride-ot két gyermekével a Tameside állambeli Stalybridge-be költöztették, de az ingatlanról azt mondták, hogy "nagyon rossz állapotban van, számtalan komoly helyreállítási munkára van szükség". Az csak később derült ki, hogy sokkal súlyosabb volt a helyzet, mint arra számítani lehetett. A lakást elárasztotta a fekete penész, megbetegítve az asszonyt és a két gyerekét is, valamint galambok költöztek a padlásra, amelyek szintén számos fertőzést terjesztettek. 

"Anyám halála elkerülhető lett volna, ha a hatóságok jobban végezték volna a munkájukat. Mondhatjuk, hogy anya a rendszerszintű elhanyagolás áldozata lett, amely egész társadalmi osztályokat sújt. Ez akkor történik meg, ha a létfontosságú szolgáltatások finanszírozását csökkentik, a hatóságok nem hatékonyan dolgoznak, amikor intézményesítik a rossz megítélést és lenézik azokat, akik a létminimumon élnek" - fakadt ki Codie, Karen egyik gyermeke.

Codie azt mondta, hogy az anyja nem akarta elfogadni a bérleti szerződést, de a családsegítő szolgálat azt mondta neki, hogy ha nem hajlandó elfogadni, akkor szándékosan hajléktalanná teszi magát és gyermekeit.

Karen próbált maga albérletet keresni, de mivel segélyből élt, egyetlen főbérlő sem akarta neki kiadni a lakását. Tanácsot kért a helyi családsegítőnél, akik azt mondták neki, nyilváníttassa magát hajléktalannak, így a lakhatási szolgálatnál elsőbbséget fog élvezni. Meg is kapta a lakást, ám az penészes volt. Azt ígérték neki, hogy felújítják, de erre sosem került sor.

"Anyám kedves, együttérző ember volt, aki időt szakított arra, hogy mindenkit meghallgasson. Annyira törődött másokkal. Annyira törődött velünk, a négy gyermekével, akiket imádott. Becsületes jellemvonásokat oltott belénk, mint például a feddhetetlenséget és a kedvességet. Félelmetesen erős nő volt. Nagyszerű tanár volt, erős erkölcsi iránytűvel. Anyám mozgatórugója az együttérzés és a kedvesség volt."

A halottkém megállapította, hogy Karennel nem a penész végzett, hanem öngyilkos lett, valószínűleg az áldatlan állapotok miatt.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek