Időjárás

Hiába állt el az eső, csak nem akar igazi strandidő lenni

Piréz

Létrehozva: 2023.06.14.

Még mindig várnunk kell a nyári ruhák visszahúzásával.

Közép-Európa fölött egy magassági hidegörvénynek köszönhetően még mindig gyakoriak a záporok és felhőszakadások, ám a legmagasabb nappali hőmérséklet egyre több helyen megközelíti, sőt eléri a 30 fokot. Némileg meglepő módon a kontinens legmelegebb vidékei közé tartoznak a Benelux-államok is, ahol már a 31-32 fokos csúcsértékeket mérnek. A Kárpát-medence időjárását viszont szerda estig az anticiklon peremén beáramló száraz, viszonylag hűvös levegő alakítja.

természet, időjárás, napsütés,
Fotó: Pixabay.com

Idehaza örömmel nyugtázhatjuk, hogy az Országos Meteorológiai Szolgálat térképei kizöldültek, vagyis az ország egyetlen szegletére sem kellett sárga vagy még rikítóbb színű figyelmeztetést kiadni a várható ítéletidő miatt. Szerdán sok napsütésre számíthatunk a gomoly- és fátyolfelhők mellett, és csak az északi határ mentén van néhol esély futó záporra, esetleg egy-egy zivatarra. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 26 fok között valószínű, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 6 és 11 fok között alakul, de az északi völgyekben hűvösebb, nagyobb tavaink partján és a városokban pedig enyhébb lesz az idő.

A Köpönyeg.hu orvosmeteorológusa szerint számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket, így a frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. 

Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik 

- ígéri Pukoli Dániel

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek