Jupiter

Ezért érdemes szerda hajnalban az égre pillantani!

Z.H.

Létrehozva: 2023.06.12.

Szeretsz a csillagokban gyönyörködni? Akkor szerda hajnalban csodát láthatsz, ha feltekintesz az éjszakai égboltra éjjel három körül.

Az utóbbi hetekben, hónapokban mindig történik valami olyan felettünk, amire az ember felkapja a fejét. Bár korábban is érdemes volt gyönyörködni a csillagokban, ma már sokszor előre figyelmeztetnek minket, ha valami érdekeset láthatunk. Ilyen időpont lesz például szerda hajnalban is.

Képünk illusztráció / Forrás: Stellarium-web.org

A Jupitert egyre jobban láthatjuk majd pirkadatkor, június 14-én ráadásul a 17 százalékos holdsarló is csatlakozik hozzá, mintegy 1,5 fok választja el őket. Akik szeretnének gyönyörködni a látványban, azoknak már hajnali három körül érdemes talpon lenniük. Bár a fényes Jupitert talán még egy órával később is megtaláljuk, köszönhetően a Hold közelségének, igazán szép fotókat csak korábban készíthetünk róluk. 

Ha valaki szereti a kihívásokat, akkor reggel 7 óra felé a nappali égen is próbálkozhat a páros megtalálásával, ekkor már fél foknál is kevesebb távolság lesz köztük, a Jupiter pont a sarló déli csúcsa alatt látszik. Bár a Jupiter nem olyan fényes, mint a Vénusz, nem lehetetlen a nappali megpillantása.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek