Megható

Minden nap sír a fájdalom és a sors miatt a kemoterápiáról lemondott rákbeteg magyar focista

Kurkstein J.

Létrehozva: 2023.05.22.

Ha valaki megtudja, hogy rákbeteg, az sosem könnyű, különösen akkor, amikor ez a valaki egy fiatal, szép jövő előtt álló profi labdarúgó, mint Bánhegyi Zsolt.

Izomsérülésre gyanakodtak a fiatal kapusnál, aki éppen az érettségijét tette le, amikor megtudta a szörnyű hírt. A 19 éves fiút sokként érte, hogy az úgynevezett Ewing-szarkómában szenved, ami a rák egyik formája. Ez a kórság tipikusan a fiatalokat támadja meg, azonban rendkívül ritka az előfordulása, ám Bánhegyi Zsolt a szerencsétlen kevesek közé tartozik.

Zsoltot(balról) mindenben támogatja a bátya Fotó: Facebook

A szokásos kezelések fabatkát sem értek

Mint derült égből a villámcsapás, úgy jelent meg a rák Zsolt életében, hiszen a diagnózisa előtt még meccse volt. Majd fájdalmai lettek a srácnak, izomsérülést gyanítottak ennek hátterében, majd a lesújtó a hír, hogy ez bizony a Ewing-sarcoma, ami a második leggyakoribb csontokból kiinduló, rosszindulatú daganatos betegség.

Miután a betegség egyik magyar specialistája is megvizsgálta Zsoltot, elkezdték a kemoterápiát, ami egy ideig hatott is, de karácsonykor érkezett a szörnyű hír: Zsolt állapota rosszabb lett, mint a diagnóziskor volt

– idézte fel a történteket a Ripostnak Bánhegyi Zoltán, Zsolt bátyja, aki elmondta, hogy mikor egyértelművé vált, hogy a kemoterápia hatástalan, idén év elején elindították a gyógyszeres kezeléseket, azonban ez is kudarcba fulladt. Ezek után határozott úgy a fiatal sportoló, hogy nem folytatja az ilyen típusú kezeléseket és más gyógymód után néz.

Zsolt úgy döntött nem kér több kemoterápiát, és kísérleti gyógyszer után néz családjával (Képünk illusztráció!) Fotó: Pixabay

Segítséget kértek a fiúnak

A kapus bátyja a közösségi médiában fordult az emberekhez, akiktől azt kérte, hogy támogassák a családját abban, hogy hozzájussanak egy kísérleti fázisban lévő gyógyszerhez

Mi, a családja minden lehetőséget biztosítunk számára, de a végső döntést mindig Zsolt hozza meg. Az ő kérésére döntöttünk úgy, hogy alternatív, akár még kísérleti fázisban lévő gyógymód után nézünk. Találtunk egy külföldi szert, amit szeretnénk kipróbálni, mert van rá esély, hogy hasson. Folyamatosan kapunk tippeket, de olyan sajnos még nem keresett fel, aki ebből a betegségből felgyógyult volna, ezért az idő nagyon fontos nekünk

– fejtette ki Zoltán, aki úgy fogalmazott, hogy elképesztő az a sok segítség, összefogás, amit a felhívás óta kapnak és  tudja, hogy meglesz a 10-15 millió forint, ami a gyógyszerhez kell. 

– Minden nap sír a fájdalom és a sors miatt, de ez az összefogás plusz hitet ad neki. Minden nap elmondja nekem, hogy meg fog gyógyulni, én pedig hiszek bennehangsúlyozta Zoltán, aki a diagnózis után egy focilabdás kulcstartót ajándékozott öccsének, hogy az adjon neki erőt a nehéz pillanatokban. A fiatal focista jelenleg kórházban van, ahová múlt héten került nehézlégzés miatt. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek