Átverés

Ismert orvosok nevével élnek vissza: az egészségével játszik, aki ezeket a szereket veszi be

LA

Létrehozva: 2023.05.18.

Szélhámosok reklámoznak gyógyszereket!

„Az orvosok nem reklámoznak gyógyszereket! Ismert orvosok nevével élnek vissza és hirdetnek gyógyhatásúnak mondott szereket ismeretlenek; vásárlásra és fogyasztásra buzdítják az embereket” - így kezdődik a Nemzeti Védelmi Szolgálat legfrissebb posztja. Ebben felhívták a figyelmet rá, hogy vizsgálatot folytatnak olyan ügyekben, amelyekben ismert orvosok nevével visszaélve olyan szereket hirdetnek, melyek Magyarországon hivatalosan nem engedélyezettek.

Fotó: Pixabay

Mint írják, dr. Kincses Gyulával, a Magyar Orvosi Kamara elnökével készített ál-interjút tett közzé az interneten egy külföldön bejegyzett cég, melyben az orvos egy hivatalosan nem bejegyzett, vérnyomás panaszok kezelésére szolgáló készítmény jótékony hatásairól beszélt. Dr. Álmos Péternek, a kamara alelnökének nevével és fotójával is visszaéltek, amikor egy működő internetes portálhoz megtévesztően hasonló weboldalon reklámoznak egy olyan készítményt, amely a magas vérnyomást megszüntetését és az „erek megtiszítását” ígéri.

Hasonló módon tettek közzé egy álhírt a neten dr. Acsády György, a Semmelweis Egyetem érsebész professzor emerátusának nevével és fényképével illusztrálva. Az ő nevével tévesen egy cukorbetegség kezelésére szolgáló, hivatalosan nem bejegyzett készítményt reklámoznak, annak ellenére, hogy cukorbetegség gyógyításával ő soha nem foglalkozott.

 

Mindhárom esetben egy külföldi szerveren működtetett oldalon reklámozzák a készítményt, majd a megrendelőt telefonon próbálják minél nagyobb kiszerelés megrendelésére rávenni.

 

 

Szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy ezek a készítmények Magyarországon nem bevizsgáltak, nem engedélyezettek, így nem lehet tudni, hogy milyen hatással rendelkeznek. Emiatt az, aki ezeket a „gyógyszereket” megveszi és beszedi, az egészségét kockáztatja! Sajnos többször az is előfordult, hogy az így megrendelt készítményt szedte a beteg az orvos által felírt gyógyszer helyett

 

- figyelmeztetnek, hozzátéve, hogy mindenki legyen körültekintő. Amellett, hogy az orvosok nem reklámoznak gyógyszereket, az is gyanús lehet, hogy ezek a készítmények patikában nem elérhetőek, kizárólag neten rendelhetők.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek