Horror

Felfoghatatlan: hétéves gyermek gyújtotta szüleire az otthonukat, végezni akart velük

Létrehozva: 2023.05.26.

A rendőrök letartóztatták a gyermeket.

Szerda este őrizetbe vettek egy mindössze hétéves gyermeket a hatóságok, majd vádat is emeltek ellene gyújtogatás miatt. A rendőrség igen kevés információt hozott nyilvánosságra az ügy érzékenysége miatt, de a következőket lehet tudni: a lángok egy nyugat-virginiai, Jackson megyei otthonban csaptak fel az Egyesült Államokban. A tűz nem véletlenül, nem balesetből keletkezett, hanem szándékos gyújtogatás eredménye volt, az elkövető pedig a házban élő hétéves gyermek. 

Hétéves kisfiú gyújtogatott, fotó: ackson County WV Sheriff's Department
Hétéves gyermek gyújtotta fel a házat  Fotó: Jackson County WV Sheriff's Department

Ami még ennél is megdöbbentőbb: a fiatal elkövető szülei otthon voltak, aludtak. Könnyen bent is éghettek volna a házban, szerencsére azonban csak kisebb égési sérüléseket szenvedtek.

Gyakrabban tartóztatnak le gyermekeket, mint gondolnánk

Azt hihetnénk, ritkaságszámba megy, hogy kisgyermekeket vesznek őrizetbe, tartóztatnak le, emelnek ellenük vádat – hazánkban talán igen, azonban az Egyesült Államokban nem így van. 2000 és 2019 között több, mint 2600 öt- és kilenc év közötti gyermeket tartóztattak le iskolákban – írja a Mirror, hozzátéve: csak 2017 és 2018 között 79 ezer esetben kellett az amerikai rendőröknek általános- és középiskolákba kivonulniuk, ez pedig összesen 11 ezer gyermek letartóztatásához vezetett.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek