Tragédia

300 kilométerre menekült a berhidai balesetet túlélő kismama családja a fenyegetések elől – megszólalt az agresszor rokona

Kóré Károly

Létrehozva: 2023.05.10.

Menekülni kényszerült a berhidai balesetet túlélő kismama és családja, miután a településen elszabadultak az indulatok. Biankát és szeretteit a karambolban elhunyt Gábor egyik rokona életveszélyesen megfenyegette.

Biankát és szeretteit okolják egyesek a Pétfürdő és Berhida között bekövetkezett balesetért. Mint azt korábban megírtuk, a 21 éves kismama édesanyja arra kérte Gábort, hogy vigye el a lányt kocsival gyógyszert vásárolni a fiatal nő Down-szindrómás és szívbeteg testvérének. A férfi kedvelte Biankát, ezért azonnal segített. Ám az úton frontálisan ütköztek egy szemből érkező gépjárművel. A két sofőr a helyszínen meghalt, Biankát kórházba szállították. A lány arca megsérült, és az orvosok arra is gyanakodtak, hogy szétrepedt a mája, de a vizsgálatok során ez nem igazolódott be. A nőt hétfőn hazaengedték.

Ketten haltak meg a karambolban. Fotó: Police.hu

A tragédia után Berhidán elszabadultak az indulatok. Bianka édesanyja, Mónika elmondta: a baleset óta többször is megfenyegették őket, például azzal, hogy a lángok martalékává teszik az otthonukat. A hatás fokozására pedig kilátásba helyezték, hogy meglátogatják a kismamát a betegágyánál, hogy aztán kihajítsák az ablakon. Aljas tervüket azzal indokolták, hogy szerintük a lány a hibás Gábor halálában. Úgy vélték, ha Mónikáék nem kérnek szívességet, Gábor még ma is élne.

Ez rendkívül sértő és igazságtalan, hiszen mi is gyászoljuk őt, hiszen nagyon szerettük

– mondta Mónika a Ripostnak. Az asszony tíz gyermeket hozott a világra, még hatot nevel, négyen már önálló életet élnek.

– Mindig is dolgos romák voltunk, becsületesen élünk. Persze ha kell, megvédjük magunkat. 

Gábor egyik rokona odajött a házunkhoz és elkezdett balhézni, mire a fiam megverte. Mindkettőt elvitték a rendőrök, akik egyébként nagyon rendesek voltak, a gyereket már ki is engedték

 – magyarázta Mónika. Miután Biankát hétfőn kiengedték a kórházból, nem akarták kitenni újabb atrocitásnak a kismamát, így egy közeli rokonhoz menekültek Szabolcs megyébe. Több, mint 300 kilométert voltak kénytelenek utazni.

Elértük a Bianka családját fenyegető férfi egyik rokonát, aki szégyelli a vérségi kapcsolatot az agresszorral.

– Épeszű ember tudja, hogy Bianka semmiért sem okolható! Az igazsághoz hozzátartozik: nem vagyok róla meggyőződve, hogy a fenyegetőt valóban a Gábor halála miatti felháborodás vezette. Ez az ember hosszú éveket töltött börtönben és ott konfliktusba keveredett Bianka egyik rokonával. Valószínűnek tartom, hogy azért a sérelemért akart elégtételt venni. Ez egy gyáva, nyomorult ember! A szerettünket pedig, aki meghalt, hagyni kell békében nyugodni – mondta el véleményét a fiatal fiú.

Bianka szeretné tisztességben felnevelni gyermekét

Gábor édesapja, Gyula kifejtette: nem látja értelmét, hogy a fia halála miatt bárkit hibáztasson.

– Hogy pontosan mi történt Berhidán, azt nem tudom, mert távol lakom onnan, de annyit elmondhatok, hogy én is kaptam fenyegető üzeneteket, miszerint kaszával felfegyverkezve várnak. Én senkivel nem akarok balhét, egyszerűen gyászolom a gyermekemet. Egyelőre azt sem tudom, mikor temethetjük el! – mondta a halálos áldozat édesapja.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság a következő tájékoztatást adta az esettel kapcsolatban:

– Az eset kapcsán garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást a Várpalotai Rendőrkapitányság és két főt őrizetbe vett – szólt a rendőrség válasza.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek