Betegség

Azt hitték, hogy kificamodott a nő térde, nem sokkal később rákkal diagnosztizálták

Létrehozva: 2023.02.03.

Ortopédiai vizsgálatoknak indult, kemoterápia lett a vége.

Háromszor is félre diagnosztizálták azt a warwichshire-i nőt, aki térdfájásra panaszkodott, majd később kiderült, hogy csontrákja van. Sarah-Jayne Wilson egy éven keresztül szenvedett az állandó térfájdalomtól, ugyanis az általános fájdalomcsillapítók haszontalannak bizonyultak.

Két korábbi orvosa is csupán térdficamodással kezelte Sarah-t, míg végül a most 27 éves nő a harmadik diagnózisnál megkapta a lesújtó eredményt: a csontrák egyik ritka fajtája támadta meg.

 Dühös vagyok, már egy évvel ezelőtt meg lehetett volna oldani ezt a helyzetet, hogy ha az orvosok proaktívabbak lettek volna. Megdöbbentem, hogy 26 évesen azt kellett hallanom, hogy egy ritka rákfajta támadta meg a szervezetemet 

- mondta el a fiatal nő a Metronak, akinek végül csomót találtak a térdében és megállapították, hogy Ewing-szarkómája van. Erre a betegségre jellemző, hogy helyi csonttüneteket generál, de az egész szervezetet érintő fájdalommal járhat. Főként 20 alatti gyermekeknél fordul elő, úgyhogy még ritkábbnak számít egy idősebb nőnél.

Sarah most kemoterápiát kap, hogy csökkentsék a testében a daganatot, és később térd- és sípcsontprotézis műtétre lehet szüksége. Arról nem is beszélve, hogy intenzív gyógytornára lesz szüksége, hogy újra tudjon járni.

- Attól féltem, hogy ez milyen hatással lesz az életemre és a pároméra. A legnagyobb félelmem mégis az, hogy milyen kezelést kell végig csinálnom, és mi lesz ha elveszítem a lábam

 - tette hozzá a Sarah, akinek kedvenc elfoglaltságaitól, a kutya sétáltatástól és a zumbától is el kellett búcsúznia.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek