Gyász

Az Újbudán meggyilkolt rendőr jóbarátja: "10 évvel ezelőtt együtt mondtuk az eskü szövegét"

KK

Létrehozva: 2023.01.20.

Vigasztalhatatlanok Baumann Péter posztumusz főhadnagy barátai. Az újbudai rendőrgyilkosság áldozatát Sz. Szilárd késelte halálra, miután valamennyi szomszédjához bezörgetett démonjárást feltételezve, majd egy idős asszony ajtaját betörte.

Forrás: MTI

Baumann Péter valóban a hivatásának érezte a rend védelmét, miközben az őt ismerők szerint egy csupaszív fiatal volt. Február elején lett volna 30 éves, a barátnőjével, Nikivel pedig már az esküvőt tervezték. A múlt csütörtök éjjel egy felbőszült férfi szíven szúrta, két társát pedig megsebesítette. Péter kollégáit már kiengedték a kórházból, ám a főhadnagy életét nem lehetett megmenteni.

A fiatal rendőr barátai a tragédia óta folyamatosan közzéteszik gondolataikat a Péter Facebook-profilján. 

Akárhányszor próbálom összeszedni a gondolataimat, mindig arra jutok, hogy ez nem fair, nem volt igazságos az élettől. Attól az élettől, amelyet te annyira szerettél élni. Gyönyörű lelked volt, rengeteget adtál a világnak és ez a hely sokkal kevesebb lett nélküled. 

rendőrgyilkosság, Újbuda
A tragédia helyszíne. Baumann Pétert szíven szúrta egy őrjöngő férfi  Fotó: Bors

– A mosolyokról emlékszünk Rád, amiket mások arcára csaltál és a tiedre is, ami rendíthetetlen volt. A mérhetetlen szeretetre és kedvességre, amivel másokhoz fordultál. Tetőtől talpig jóságos voltál – írta egy fiatal hölgy, aki egy megható fotót is mellékelt Petihez címzett üzenetéhez. A képen az elhunyt rendőr látható, amint egy bújós kismacskát dédelget.

Pétert csupaszív embernek ismerték Fotó: Facebook

A posztumusz főhadnagy egy másik közeli ismerőse felidézte, ahogy 10 évvel ezelőtt együtt végeztek a rendészeti iskolában.

Nem találom a szavakat... 10 évvel ezelőtt együtt, egymás mellett mondtuk el az eskü szövegét! Életem kockáztatásával is teljesítem...

 – idézett a szövegből a jóbarát.

– Megannyi emlék és pillanat kavarog bennem a sulis éveinkből! Olyan fiatal voltál még... olyan jószívű... olyan kedves és segítőkész. És ez annyira igazságtalan és felfoghatatlan!

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek