Rendőrség

Újabb autósüldözés: utolsó leheletével is menekülni próbált az embercsempész

Létrehozva: 2023.01.05.

Utcákon keresztül üldözték a rendőrök azt az embercsempészt, aki Szombathely utcáin menekült a zsaruk elől. Még akkor is próbált megpattanni, mikor már körbevették.

Elképesztő jeleneteknek lehettek szemtanúi a szombathelyiek kedden délelőtt: ugyanis egy embercsempész a város kis utcáin próbált meglépni az őt követő zsaruk elől. 

A furgon a kis utcákba menekült, végül a rendőrök elé vágtak - Fotó: 112 Press/Facebook

A 112 Press információ szerint a gyanús sofőrt egy szolgálaton kívüli rendőr szúrta ki, aki értesítette kollégáit. A zsaruk meg is találták a magyar rendszámú Hyundai furgont, amit próbáltak leinteni egy igazoltatásra, a sofőr azonban nem állt félre, hanem a gázra taposott és tovább hajtott.  Úgy tudják, hogy a sofőr a 87-es útról menekült be Szombathelyre, a kocsival a városban a kis utcácskák útvesztője felé vette az irányt. Ám hiába próbált meglépni az őt szirénázva követő járőrök elől, azok trükkösebbek voltak nála: az egyik szakaszon elé vágtak és egy egyirányú utcában elállták az útját. 

Annak ellenére azonban, hogy innen már nem tudott tovább menni, a sofőr mégsem adta fel: kipattant a furgonból és futásnak eredt. 

Nem jutott messzire, a rendőrök gyorsan elkapták. 

A helyiek közül többen is tanúi voltak az üldözésnek: 

- A rendőrök követték, többen is, aztán bement a Hyundai a Selmeci utcába, ahol viszont elállták az útját. Hallottunk még valamit, de ötletünk sem volt, mi lehetett a sofőr terve, mert amennyire láttuk, a rendőrök körülvették az utcát, onnan már nem volt kiút. Nagyon gyorsan és profin dolgoztak a járőrök

 - szögezte le egy helybeli. 

A lap azt írja, hogy a rendőrök a furgont is kinyitották, amiben 18, magát az ellenőrzés során szír, török és marokkói állampolgárnak mondó személy utazott. 

Ők viszont már nem próbáltak elmenekülni, a kocsiban ülve várták az eseménysorozat végét. 

Kiderült, hogy az autót egy szír férfi vezette, akit őrizetbe vettek, és embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indul ellene, míg utasait - mivel sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni - a magyar jogszabályok értelmében visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz. 

Nem ez volt az egyetlen hasonló eset az elmúlt napokban: mint a Bors is megírta, nemrégiben a fővároson száguldott keresztül egy embereket szállító furgon. A mindenre elszánt sofőr akkor nem nézett semmit: összesen kilenc autót lezúzott és rendőrautónak is nekiment, a balesetben pedig két ember megsérült. 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek