ragadozó

Hihetetlen: így próbált meg a gyerekek közé beférkőzni a pedofil férfi

KL

Létrehozva: 2023.01.27.

A férfi több álprofilt is létrehozott a közösségi médiában, hogy az áldozataival kapcsolatba léphessen, de az igazán aljas húzás csak ezután következett.

A 21 éves Anthony Lonsdale egyenruhát viselve jelent meg egy iskolában, és megpróbált beiratkozni diákként, hogy találkozzon egy tinédzser lánnyal, akit a közösségi médián keresztül szedett fel.

nemi erőszak, bántalmazás, gyermekbántalmazás, gyerekbántalmazás, illusztráció, Shutterstock
Álprofilokon keresztül zaklatta a gyerekeket Fotó: arrowsmith2 / Shutterstock

A férfi hamis profilokat hozott létre, többek között a Snapchaten, az Instagramon és a WhatsAppon is. Mindig álnevet használt. Volt, hogy Tia nevű tinilánynak adta ki magát.

Anthony Lonsdale azt követően, hogy csevegett egy lánnyal, arra bíztatta őt, hogy legyen barátja a 12 éves bátyjának, Sam-nek (a másik kamuprofilnak), amit szintén ő készített. 

Sam ezután heteken keresztül intim üzeneteket küldött a lánynak, szexuális jellegű fotók társaságában.

A bíróságon kiderült, hogy a férfi egy másik módszert is bevetett, hogy a gyerekek közé férkőzhessen. Lonsdale ugyanis megpróbált beiratkozni egy ilkestoni iskolába is, ahol diáknak öltözve próbált találkozni a fiatal áldozatával.

Azt követően, hogy a férfi lebukott és riasztották miatta a rendőrséget, beazonosították azt a két másik nottinghamshire-i lányt is, akikkel Lonsdale hamis neveket használva vette fel a kapcsolatot.

A férfi különböző fiókokból üzengetett, illetlen képeket küldözgetett, amelyekért cserébe fényképeket kért.

A Lonsdale fiatal lánynak álcázta magát, hogy az egyik tinédzserrel találkozhasson egy McDonald's étteremben. A lány letiltotta őt, de a férfi nem adta fel és egy másik fiókról újra felvette vele a kapcsolatot, mondván, öngyilkosságot kísérelt meg a tettei miatt.

Később tizenéves lánynak öltözve ment el Nottinghamshire-be, hogy a parkban találkozzon egy tizennégy éves lánnyal. A férfi megpróbálta meggyőzni a gyermeket és az édesanyját, hogy hadd maradjon éjszakára, arra hivatkozva, hogy nincs pénze hazajutni.

Lonsdale-t még tavaly márciusban tartóztatták le, azonban óvadék ellenében szabadlábra helyezték, de továbbra is folytatta a tinilányok zaklatását és a meztelen képek küldözgetését.

Az északnyugat-londoni Wembleyben élő Lonsdale nyolc rendbeli szexuális zaklatást és gyermekekről készült szexuális tartalmú képek birtoklását ismerte el.

Múlt csütörtökön hét év börtönbüntetést kapott, de szexuális károkozás megelőzésére vonatkozó végzést és ötéves távoltartási végzést is hozott a bíróság, hogy Lonsdale ne léphessen kapcsolatba az áldozatokkal - számol be róla az Independent.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek