Háború

Ellenzéki belháború: saját párttársukat szólítják fel lemondásra az MSZP-sek

Címkék
MSZPpárt

Létrehozva: 2023.01.28.

Nem unatkozik a baloldal Pesterzsébeten: egymásnak ugrottak, miután az MSZP-s Csasznyi Márton az időközi választáson saját fiát támogatta az összellenzéki jelölttel szemben.

Komoróczy László pesterzsébeti önkormányzati képviselő szeptemberi halála miatt kellett időközi választást kiírni a XX. kerületben a helyére, melyet a Nemzeti Választási Iroda december 18-ára írt ki, amit végül a Fidesz-KDNP jelöltje, Szombathy Dénes Gyula nyert meg. A jelöltek között több érdekes személy is volt, az összellenzék például hosszas vita után a kerületi politikában addig nem igazán ismert Jurák Tamást indította, az ő ismerőse volt Juhák Tamás is, aki ismerősét úgy köszöntötte fel, hogy „Boldog neved napját, te zsidó!” - írja a Mandiner. 

Ismerős nevek, új frontvonalak

Az indulók között volt egy ismerős név is: bizonyos Csaszny Gábor, aki a kerületi önkormányzati képviselő, a kivégzett Ceaușescut emlegető poszttal orbánozó Csaszny Márton fia. Az idősebb Csaszny azt szerette volna elérni, ha az ellenzéki blokk a fiát indítja, ám a pártalkuk miatt ez nem így lett. Ebből nem meglepő módon nagy sértődés lett Csaszny-éknál, az önkormányzati képviselő például fia mellett kampányolt az ellenzéki jelölt, Jurákkal szemben. Mint arról a kampány során beszámoltunk, a politikus ki is lépett a frakcióból, ám a párttagságát megtartotta.

Az MSZP a választási vereség utáni gyászmunka során Csaszny „fejét” követelte. A szocialisták kerületi tagozata az új évet azzal indította, hogy felszólította pártjuk önkormányzati képviselőjét, hogy haladéktalanul adja át mandátumát. A Facebook-oldalukra kitett közlemény szerint a párt elismeri, hogy a Fidesz jelöltje nyerte az időközit, vereségük egyik fő okának pedig Csaszny-t állították be.

Vereségünk egyik fő oka, hogy – megtévesztve a választókat – az MSZP korábbi patronáltja, Csaszny Gábor elindult jelöltünkkel szemben”

– írták, majd úgy folytatták, hogy Csaszny Márton nyíltan kampányolt fia érdekében, az MSZP jelöltjének kárára.

Hozzáteszik, az idősebb Csaszny-t politikai megállapodás köti, minek érdekében le kell mondania a mandátumáról, Csaszny Gábort pedig felszólították, hogy mondjon le az MSZP delegáltjaként Integrit 20 Kft-nél betöltött felügyelőbizottsági tagságáról.

Csaszny Mártont felszólítjuk, hogy tartsa be az MSZP-vel 2019-ben kötött politikai megállapodást és mondjon le a párt támogatásával elnyert képviselői mandátumáról!”

– fogalmaztak. 

Folytatódik a marakodás

A legutóbbi közgyűlésen is szóba került Csaszny ügye. Kovács Eszter, Pesterzsébet MSZP-s alpolgármestere az ülésen ismertette, hogy Csaszny egy nyári levelében jelezte a párt számára, hogy szünetelteti az MSZP képviselői csoportjában végzett tevékenységét. 

Nem létezik ilyen jogi kategória

– fogalmazott a szocialista alpolgármester, aki szerint az a tény, hogy a fia választási kampányában tevőlegesen részt vett egyértelművé tette, hogy  megszegte a '19-es önkormányzati választás előtt az MSZP-vel kötött politikai megállapodást. 

A Mandiner telefonon elérteKovács Esztert, aki a megkeresésére úgy fogalmazott, mivel mind Csaszny Márton, mind a felesége MSZP-tag, etikai vizsgálatot indítottak ellenük. 

Ez a legszélsőségesebb dolog, amit valaki a pártja ellen el tud követni”

 – magyarázta a Mandiner megkeresésére az alpolgármester.

A Mandiner kereste az ügyben Csaszny Mártont is, aki bár felvette a telefont, jelezte, nem kíván nyilatkozni, szerinte ez az egész ügy az MSZP belügye, amit nem akar megosztani a lapunkkal. 

Nem hiszem, hogy ez a Mandinerre tartozna” 

 – mondta az önkormányzati képviselő.

Csaszny tetteinek hátteréről a Magyar Nemzet írt nyáron, azt írták, hogy a helyi MSZP aprózódásának hátterében Gyurcsány Ferenc állhat, ugyanis amennyiben maguk tudják állítani Csaszny-t, akár formálisan, akár informálisan, akkor többségbe kerülhet a DK a képviselő-testületben. Így azonban, hogy végül a kormánypárti jelölt nyerte el a korábbi ellenzéki helyét az időközin, ez egy fokkal nehezebb lesz. 



 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17059060_auto_resized.png
origo.hu

NATO-tagok fenyegették meg Magyarországot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26126_resized.jpg?avcount=1710834614
origo.hu

Bezárta a lakásba Varga Juditot a tomboló Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17056200_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Bebizonyítottad, hogy nulla vagy, mint pasi" – brutális alázást kapott a TV2 sztárja

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17061006_auto_resized.png
metropol.hu

Szem nem marad szárazon: sírva ölelte egymást Lékai-Kiss Ramóna és szerelme a kézilabda-válogatott mindet elsöprő győzelme után

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17058204_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

A Liu fivérek a kínai himnuszról beszéltek, amit egy „árulóval” énekeltek + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26133_resized.jpg?avcount=1710834614
origo.hu

Leleplező vallomások: Zelenszkij teljesen megőrült, kirobbanthatja a III. világháborút

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25922_resized.jpg?avcount=1710834614
she.life.hu

A felfázás mögött több van, mint gondolnád ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17061497_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Gyászol a magyar TV2: súlyos halálhír rendítette meg ma a sztárokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/25962_resized.jpg?avcount=1710834614
life.hu

Kommunikálj nyíltan és őszintén: ne hagyd, hogy emiatt tönkremenjen a párkapcsolatod (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17060941_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hatalmas UFO bukkant elő a semmiből, sokkot kaptak az emberek

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/8SsdigFoBySUMTTv8HLW_9OhGRou68xPpwNtw64iI98/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y4ZGVhYTc3ZmYyODQ4YTc5MzdkYjAzOTg5M2U1YWFl.jpg
Rendőri jelentés

Magyar Péter a feleségével "agresszív, megfélemlítő, fenyegető" volt

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/5SPCSpnha1d6tQGH9XXC7XnMvl9Xxqv5np7FeuW5-64/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2IzNjcyZWNiYTc5ZDRlYmQ4MTBjNDdlMzY2YjA5ZTBj.jpg
Gyász

"Hol itt az igazság?" – teljesen összetört az oroszlányi horrorbaleset áldozatának fia