Dráma

Szívszorító: kilenc hónapos várandós felesége gyűjt pénzt a debreceni éberkómás ralisnak

2022. december 3. szombat 07:30

Richárd szíve egy pályabejáráson állt meg, a férfi azóta éberkómában van. Felesége, Krisztina eközben a kilencedik hónapban jár, de mindent elkövet, hogy férje kezelésére pénzt gyűjtsön. Szeretné, ha apa és születendő lánya megismerhessék egymást.

Májusban még boldogan várta feleségével, Krisztinával együtt első gyermekét Szilágyi Richárd ralis navigátor, az élet azonban kegyetlen tragédiával törte ketté a a debreceni család életét: május 27-én Richárd a Dunakanyar rally pályabejárásán infarktust kapott. 

Kritikus állapotban került kórházba a navigátor. Fotó: Pexels

Bár a férfit többször újraélesztették, kritikus állapotban, mentőhelikopterrel vitték kórházba és napokig harcoltak az életéért, ugyan túlélte a szívrohamot, de az oxigénhiányos állapot miatt kómába esett. 

A 2021 ORC 2wd+ kategória bajnok navigátorát három hét múlva levehették a lélegeztetőgépről és azóta már a környezetére is reagált, azonban képtelen kommunikálni és azóta is éberkómában maradt, és mai napig a debreceni kórház ápolási osztályán fekszik - írta a Szabolcsi hír. A lap azt írja, a navigátornak intenzív rehabilitációra lenne szüksége, ám Magyarországon nincs olyan intézmény, ahol fogadnák. 

A jelenleg kilencedik hónapban járó várandós felesége, Krisztina azonban egy pillanatig sem adja fel, el sem mozdul férje mellől, miközben mindent megmozgat annak érdekében, hogy szeretett férjén segítsen, mint mondta: 

minden vágya, hogy Richárd és hamarosan megszülető kislánya ismerhessék egymást. 

Az asszony ezért időközben felvette a kapcsolatot egy németországi klinikával, ahol nem csak arra lenne esély, hogy javítsanak férje állapotán, de leletei alapján fogadnák is a férfit, ugyanis speciális kezelésüknek hála korábban már nagy eredményeket értek el a Richárdéhoz hasonló állapotban levő betegeknél.

A németországi klinikai rehabilitáció azonban közel 8 hétig tartana, költsége pedig megközelítőleg 40 millió forint, aminek az átutalása után szinte rögtön megkezdhetnék a 30 féle terápiából álló kezelést. 

A gond csupán az, hogy a család egyedül képtelen kifizetni a több tízmilliós költséget, így most a közösséghez fordulnak segítségért, és kérik mindazok anyagi támogatását, akik megtehetik, hogy hozzájárulnak Szilágyi Richárd gyógykezeléséhez. 

Ehhez egy Facebook-oldalt is létrehoztak, ahol kérik: aki tud, segítsen a családapán, hogy az láthassa nemsokára megszülető kislányát: 

- A kialakult szomorú helyzetet nehezíti, hogy december elején érkezik Ricsi első gyermeke a kis Janka, így a jövőben már ketten várják őt majd haza. Ricsi felesége, Krisztina május óta, terhesen is, minden egyes nap, munka után ment be hozzá a kórházba, ápolja-gondozza őt, együtt nézik a rallyközvetítéseket a versenyekről. A pici megérkezése után azonban még nehezebb lesz számára is Ricsi látogatása, amennyiben orvosai egyáltalán engedélyezik azt számára a babával 

- írják az oldalon. Hozzáteszik, hogy a külföldi kezelés javulást hozhatna a május óta is sokat fejlődő férfi állapotán: 

- A németországi kezelés reményt adna rá, hogy Ricsi újra visszatérjen közénk a kómából, és megismerhesse születendő gyermekét. Ehhez kérnénk mindenkinek a segítségét, aki megteheti, hogyha kicsivel is, de hozzájáruljon a gyógyulásához

 - teszik hozzá. 

 

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11610_resized.jpg?avcount=1675056307
origo.hu

A NATO készen áll a háborúra Oroszországgal

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15606808_auto_resized.jpg
metropol.hu

Hosszan tartó betegség után elhunyt Tar Mihály

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15606142_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Álságos kettős mérce: amit Brüsszel felró a magyar kormánynak, a balos spanyol vezetésnek elnézi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15606760_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Most már nagyon mennék" - a gyönyörű lány vonat elé lépett Nagykőrösön, de előtte elbúcsúzott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15607066_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Célpont: Brutális kegyetlenséget próbálhattak meg eltussolni az újpesti gyermekotthonban

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/11611_resized.jpg?avcount=1675056307
vg.hu

„Előbb lőlek agyon....” – üzente edzője Cristiano Ronaldónak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15604754_auto_resized.jpg
travelo.hu

Igazi, autentikus olasz élményre vágysz? Idén Lombardiába érdemes utazni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15606919_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Komoly döntést hozott a magánéletével kapcsolatban Zimány Linda

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15604883_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most jött: Utasokkal teli busz balesetezett, rengeteg a halott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15605735_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hajba kaptak vele: Csalással vádolják Berki Mazsit

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2023/01/f9bOb0KttWDrufcHCoVcWiFnDvEV0Bi_CRTbKw9jyVI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2JhZTI2ZGNmMWRkZjQyMmViYWI4NzdhODIxMzIyMzk3.jpg
Alvilág

Ez a csinos pesti ügyvédnő mosta tisztára az olasz maffia pénzét a Nagykörúton – fotók

https://cdn.borsonline.hu/2023/01/gGo0hBNB7r6SG4iXmPh7BtRfWm3PZ9VUYS7pIfCP5O4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2U1ODZjMjZkOTA3MjRlNjk4M2JkYzVmOWM2NDY0ZDMy.jpg
Csoda

Magyar csoda történt: négy fiatalnak jelent meg Szűz Mária - videó!