HÉV

Döbbenetes részletek a sashalmi balesetről: Így menekült meg a sofőr

Létrehozva: 2022.12.22.

Csodával határos módon élt túl egy bizarr balesetet egy Suzuki sofőrje Sashalmon: mikor ugyanis a tilosban ráhajtott a sínekre, az egyik szerelvény eltalálta és egyenesen a másik szerelvény elé forgatta. A kocsi végül a két HÉV közé szorulva állt meg, a sofőr pedig a csomagtartón keresztül mászott ki a roncsból.

Forrás: Bors

Mint arról a Bors is írt, igencsak bizarr baleset történt Sashalmon szerda kora este: egy fekete Suzuki ugyanis pont két HÉV közé szorult be. Az autó sofőrje vélhetően tilos jelzésnél ment rá a sínekre, ahol már indult volna az egyik HÉV szerelvény, így azt megpróbálta kikerülni, ekkor viszont a másik irányból érkező járat nekiment és beforgatta.

Az autó, miután kiszabadították a két HÉV-szerelvény közül  Fotó: Bors

Az időpont miatt a környék tele volt emberekkel, többen riadtan kapták fel a fejüket a csikorgó, vérfagyasztó hangra:

– Nagyon nagy hangja volt, mivel mi messzebb voltunk, de még úgy is hallottuk. Amennyire mi láttuk, annyi történt, hogy a kocsi ráment a sínekre, a HÉV pedig már elindult, így ki akarta kerülni, de a másik irányból érkező HÉV nekiment, és a kocsi befordult a két szerelvény közé – mesélte egy helyi férfi, aki a közelben járt a furcsa baleset idején.

Úgy tudni, hogy szerencsére a HÉV-en nem sérült meg senki, az utasok nem is éreztek sokat a bizarr ütközésből.

Érzeni alig éreztünk valamit, mintha csak ráment volna a szerelvény egy bukkanóra, viszont a hangja durva volt

 – mesélte egy, a HÉV-en utazó férfi.

A legtöbbek szerint a baleset alapja az volt, hogy az autósok jelzőlámpája a balra fordulók számára zöldre váltott, az egyenesen továbbhaladóknak viszont továbbra is piros maradt. A kocsit vezető nő azonban figyelmetlenségből a tilos jelzése ellenére elindult.

– Gondolom, csak a zöld jelzést látta meg, és már nyomta is a gázt, nem vette észre, hogy az nem az egyenesen haladóknak, hanem a kanyarodóknak szól – vélekedett egy helyi.

A Suzuki sofőrje azonban – úgy tudni – csodával határos módon nem sérült meg, a két HÉV pont úgy forgatta be, hogy bár az autó összetört, neki nem esett baja, és végül a csomagtartón keresztül ki is tudott mászni a roncsból.

Nagy szerencséje volt annak a nőnek, mert nem sokon múlott az élete, és egyáltalán nem rajta, csak a körülményeken állt, hogy megmenekült

 – hangsúlyozta a helyi lakos.

Sokak szerint a kereszteződés balesetveszélyes, mert nincs sorompó:

– Nagyon sok itt a baleset, tenni kéne már valamit. Eddig a legtöbb esetben ugyan nem történt tragédia, de nem véletlenül hívják ezt halálkereszteződésnek – hangsúlyozta a férfi.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek