Segítség

Minden nap ezer adag meleg ételt osztanak szét Csepelen advent utolsó hetében

Létrehozva: 2022.12.20.

Csepelen advent utolsó hetében a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet minden nap ezer adag meleg ételre hívja meg a hajléktalanokat és a rászorulókat.

Fűtött, feldíszített sátor, karácsonyi zene, meleg szavak. Mert a laktató étel nem elég, a léleknek is kell táplálék. Szeretettel és karácsonyi hangulattal, na meg finom meleg étellel várják a rászorulókat advent utolsó hetében Csepelen, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet szeretetvendégségén.

Nemcsak az ételnek, a karácsonyi hangulatnak is örültek. Fotó: Zsigmond László - Ökumenikus Segélyszervezet

Minden nap más mecénás gondoskodik az ételről, kedden Süllős Gyuláné volt soron. A magyar közétkeztetés ismert és megbecsült alakja megosztotta velünk, mi minden szükséges ahhoz, hogy elkészülhessen ezer adag marhapörkölt tarhonyával. 

150 kiló marhacomb, 50 kiló vöröshagyma, 20 kiló sertészsír, 10 kiló paradicsom, 10 kiló paprika, 3 kiló fokhagyma, valamint egy „csipetnyi” fűszer, mármint 3 kiló pirospaprika, 3 kiló só és majd egy kiló római kömény fogyott el kedden. A köretként felszolgált 150 kiló tarhonyát 15 liter étolajban pirították és 5 kiló sóval ízesítették 

- árulta el a Ripostnak. Az adventi szeretetvendégség december 20-án 11 órakor nyílt meg, a hatalmas sátor előtt addigra már hosszú sor kígyózott.

Fotó: MK / Ripost

"Azt tapasztaljuk, hogy napról napra hosszabb a sor, ahogy híre megy a szeretetvendégségnek – mondta Gáncs Kristóf, az ökumenikus segélyszervezet kommunikációs igazgatója. – Nem csak hajléktalanok jönnek, akiket a kerületben már arcról ismerünk, hanem egyre több rászoruló is kér egy tál ételt.”

Gyerekkoromban én is szegény voltam, de az könnyebb volt átélni, elviselni, mert beleszülettem. Ma azt látom, hogy mind több a lecsúszott ember, akiknek nem is olyan régen még jobban ment. Csak azt mondhatom nekik, hogy nem panaszkodni kell, hanem beleállni, kibírni, átvészelni. És ehhez itt vagyunk mi is, hogy segédkezet nyújtsunk

– magyarázta a volt köztársasági elnök, Schmitt Pál felesége, Makray Katalin, aki minden évben ételt oszt ebben a karácsonyi sátorban.

Makray Katalin és Borbély Lénárd is részt vett a jótékonysági akcióban. Fotó: Zsigmond László - Ökumenikus Segélyszervezet

Rendszeresen segítünk azoknak, akik rászorulnak, legutóbb tűzifát osztottunk, de mondhatni, ez a szeretetvendégség a legfontosabb, mert sokak számára ennyi a karácsony, és mi minden csepeliért felelősséggel tartozunk 

– foglalta össze Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármester.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek