Időjárás

Mutatjuk, hol ne hagyd otthon az esernyődet a hétvégén!

Létrehozva: 2022.12.10.

Eláruljuk, milyen idő lesz a hétvégén.

Sajnos nagyon úgy tűnik, még a hétvégére sem érdemes nagyon mélyre ásnunk az esernyőt vagy épp az esőkabátot. Persze nem mindegy, hogy az ország mely területén lakunk. Az Országos Meteorológiai Szolgálat ugyanis szombatra négy megyére is (Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna) első fokú figyelmeztetést adott ki eső miatt. Ez azt jelenti, hogy ezen területeken 24 óra alatt több mint 20 mm csapadék hullhat.

vészjelzés, szombat
Négy megyénkben várható komolyabb esőzés szombaton  Fotó: MET.hu

Szombaton a délelőtti órákig délen és keleten további eső várható, máshol átmeneti csapadékszünet lesz; azonban estefelé dél felől újabb csapadékrendszer érkezik, elered az eső, sőt az Alpokalján már havas eső, hó is lehet. 6-7 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

időjárás, szombat
Ilyen idő lesz szombaton  Fotó: Köpönyeg.hu

Vasárnap borult idő lesz sokfelé jelentős mennyiségű csapadékkal: a Nyugat-Dunántúlon már reggeltől havazás várható, máshol az esőt fokozatosan váltja fel a havas eső, havazás. A megerősödő, néhol viharossá fokozódó északnyugati széllel igen hideg levegő zúdul be hazánk térségébe, a Kisalföldön hófúvások is lehetnek! Napközben csökken a hőmérséklet, reggel 5, délután már csak 2 fok körül alakul – jelenti a Köpönyeg.hu.

Időjárás, vasárnap
Vasárnap már hó is lehet  Fotó: Köpönyeg.hu

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek