Desszert

Ezekre a sütikre esküsznek a magyarok karácsonykor - videó

Címkék
sütemény

Létrehozva: 2022.12.24.

Mákos guba, zserbó és diós bejgli - idén is ezek a desszertek a befutók.

Idén karácsonykor is a legtöbb háztartásban nagy hangsúly kerül arra, milyen ételek kerülnek a családi asztalra. Mindannyian megtapasztalhattuk már, mindegy mikor szerezzük be a kívánt alapanyagokat vagy süteményeket, nem lehet elég korán elkezdeni a készülődést, hiszen pikk-pakk kiürülnek a polcok a boltokban. Ezek a tipikusan kedvelt karácsonyi sütemények, melyekből gyakran készlethiány van a cukrászdákban: mákos és diós bejgli, zserbó, mézes kalács, tiramisu és az isler. A hagyományos desszertek mellett, számos újdonságot is kipróbálhatnak az emberek, így körbejártunk Budapest utcáin és megkérdeztük a magyarokat, ragaszkodnak-e a hagyományos kedvencekhez, vagy pedig idén valami új finomsággal ünneplik a karácsonyt. 

László:

 László szerint a házi bejgli a legjobb. Fotó: Bors

Nekem a mákos, diós és túrós bejgli a kedvencem. Házilag is készítünk majd, és vásárluk is, de mindenképp az otthon sütött a legjobb.

 

Zoltán:

Zoltán a cukrászdákban készült bejglit ajánlja. Fotó: Bors

A szokványos bejgli lesz a menü, ami szerintem mindenki kedvence ilyenkor. Korábban házilag készült, viszont most már én ilyet nem készítek, inkább vásárolok egy cukrászdában. Szerintem ez a legeslegjobb.

 

A rohanós ünnepi időszakban majdnem mindenki már inkább boltokban vagy cukrászdában vásárolja a süteményeket. Mégis, az otthon, házilag sütött desszertek készítése egy tökéletes családi program lehet, ha szánunk rá időt.  


 

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek