Népszerűség

Novák Katalin első féléve - közvetlensége miatt szeretik sokan

Létrehozva: 2022.11.11.

Fél éve foglalta el hivatalát Novák Katalin, Magyarország 6. köztársasági elnöke. A hivatalba lépésével is történelmet írt: ő az első nő ebben a pozícióban, amelyhez hűen hihetetlenül kedves és közvetlen mindenkivel, valamint szívügye a fiatalok sorsa.

20220915 Hernádnémeti, Novák Katalin a Hernádnémeti Bőlcsöde megnyitján. Fotó:Bánkúti Sándor

Ha az ember folyamatosan figyelemmel követi Novák Katalint, azonnal látszik: a mosoly nem csak a diplomácia része nála, hanem a személyisége része. 

Nem “leereszkedik” az emberek közé, hanem otthon érzi magát köztük, 

jól megérti magát a gyerekkel, az anyukával, a bécsi szabóval, a koszovói közkatonával, az amerikai diákkal és tanárral, a határon túli vagy diaszpórában élő közemberrel, és a Bors munkatársainak tapasztalata szerint az őt körülvevő újságírókhoz is mindig van egy-két jó szava. 

RUSZIN-SZENDI Romulusz; NOVÁK Katalin
Örömmel csocsózott a koszovói katonákkal Fotó: Bruzák Noémi

Láthatólag jól és otthonosan érzi magát ezekben a helyzetekben, nagyon könnyen szót ért mindenkivel, és közvetlensége könnyen megnyitja az ajtókat és a szíveket. 

Saját készítésű sütit vitt a rendezvényre

Nem csak megnyitja a maratont, hanem együtt is fut az emberekkel, görkorcsolyán érkezik volt amerikai iskolájába, ahol közvetlenül elbeszélget a tanárokkal és a diákokkal.

Novák Katalin Ágasegyházán
Az ágasegyházi népdalkör tagjaival is jól elbeszélgetett Fotó: Nagy Zoltán

 Nemcsak együtt edz hajnalban a magyar katonákkal Koszovóban, hanem csocsózik is velük, Bukarestben nem csak az elnökkel parolázik a palotában, hanem este a Csíki sörözőbe is benéz, a budapesti kollégiumavatóra a nagymamája receptje alapján készült stanglit visz, Kanadában Karikó Katalinnal beszélget, de ugyanekkora örömmel ejt szót a helyi magyar kürtöskalács árus családdal, és nagypapája szeretett falujában a helyi népdalkör tagjaival. 

Kiemelten fontosak számára a fiatalok is

Novák Katalinnak a tehetséggondozás, a tehetségek felkarolása egyik szívügye volt már elnökké választása előtt is.

Családanyaként különösen át tudja érezni, milyen fontos a fiatalok jövője. Azt vallja, hogy minden gyermek különös ajándék, akit védeni és támogatni kell. Ő maga is élt külföldön: tetteivel is azt üzeni: 

„menj ki, tanulj, majd hozd haza a tudásod, hogy gyarapítsd vele a magyarságot!” 

Jelentős szerepe volt a Stipendium Peregrinum külföldi ösztöndíj-program elindításában, amely a jövőben köztársasági elnöki program lesz. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek