Támadás

Friss hírek a baltás iskolai támadóról: rémálmok és látomások gyötörték Alexet

Létrehozva: 2022.11.09.

Tömeggyilkosságra készült a nyolcadikos diák, baltával indult iskolába.

Forrás: TV JOJ

Mint arról a Bors is beszámolt, baltával akarta kioltani diáktársai és tanárai életét egy 15 éves nyitranováki fiú. Alex később beismerte terveit, miközben édesanyja úgy véli, fia senkit sem akart bántani. A gyermek családja szerint Alex neurológiai problémákkal küzd, migrénes rohamai vannak, és néha nem tudja kontrollálni, hogy mit csinál. Szakértő szerint azonban a tanulóval sokkal súlyosabb problémák vannak. 

Azt álmodta, hogy baltával gyilkol

– idézi a Paraméter Ladislav Krčmárik szavait, aki hozzátette: azért akarta ezt valóra váltani, mert remélte, hogy így elmúlnak a rémálmok.

A történtek után elmenekült a helyszínről, majd ő maga hívta a rendőröket, mivel tudatosította, hogy amit tett, az nem volt helyes – mondta Krčmárik. Hozzátette, egy megrémült fiúról van szó, akit sosem zaklattak az iskolában vagy otthon, sosem volt konfliktusa senkivel. – Sajnos nyilvánvalóvá vált, hogy tavaly december óta lelki problémákkal küzd – magyarázta az ügyvéd, aki panaszt nyújt be azért, amiért Alexet vizsgálati fogságba helyezték.

Az ügyvéd szerint, ha a rendőrség fiatalkorút gyanúsít meg, és fennáll a lelki betegség gyanúja, azonnal pszichiátriára kellene szállítani az illetőt. 

Előfordulhat, hogy ha előzetes letartóztatásba helyeznek egy fiatalt, az nyomokat hagy benne. Az előzetesben ugyan módosult fogvatartási rend van, de a tény, hogy felnőttek között van, minden bizonnyal nem segít az idegrendszerének – idézte a portál Krčmárikot, aki indítványozni fogja, hogy a fiatalt áthelyezzék a gyanúsítottak és elítéltek számára létesített trencséni kórházba.

Az ügyvéd végül ismertette, hogy 

a fiúnak hosszú ideje rémálmai voltak, és nemcsak éjszaka, nappal is látomásokkal küzdött. 

Alex előszeretettel játszott a számítógépen, hogy ez is befolyásolta-e lelkivilágát, majd csak az orvosi vizsgálat mutatja meg.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek