Dráma

Flegmán viselkedett a gyászolókkal a veronai halálbusz sofőrje

KKP

Létrehozva: 2022.11.16.

Hiába követeltek bocsánatkérést a bíróságon a veronai buszbaleset áldozatainak hozzátartozói. A 18 diák és tanár életét követelő szerencsétlenség okozója hátat fordított a gyászolóknak, nem mert a szemükbe nézni.

V. Jánost kéz- és lábbilincsben kísérte a bíróságra szerda délelőtt három bv-alkalmazott. A buszvezetőt az olasz bíróság hatévnyi börtönbüntetésre ítélte, de a férfi nem vonult be önszántából a rácsok mögé. Az olasz állam kiadta ellene az európai elfogatóparancsot, a magyar rendőrség pedig őrizetbe vette. 

A férfi másnap kérvényezte, hogy a büntetést itthon tölthesse le.

 A magyar bíróság szerdán úgy határozott, megtagadják az európai elfogatóparancs végrehajtását, és egyben elrendeli az ideiglenes végrehajtási letartóztatását december 16-ig. Ez azt jelenti, itthon kell leülnie a büntetését a buszsofőrnek.

A buszvezető viselkedése kiakasztotta a tüntetőlegesen jelenlevő gyászolókat. Hiába követeltek bocsánatkérést, V. János rájuk sem hederített, sőt, látszólag semmi megbánást nem tanúsított. A 18 diák és tanár életét követelő szerencsétlenség okozója hátat fordított a gyászolóknak, nem mert a szemükbe nézni. A szülők többsége az elhunyt szeretteik arcképét ábrázoló pólót viselt, mások transzparensekkel érkeztek.

A hozzátartozók többsége az elhunyt szeretteik arcképét ábrázoló pólót viselt, mások transzparensekkel érkeztek Fotó: Bors/VI

V. János ügyvédje kérvényezte, hogy a terhelttel szemben a bűnügyi felügyeletet rendeljék el, mire a jelenlevő gyászolók hevesen tiltakozni kezdtek. 

Hogy mivel érvelt a jogi képviselő, az a Bors csütörtöki számából kiderül.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek