Dráma

5 éves fiával együtt akart meghalni egy édesanya Győrnél - megrázó részletek

Létrehozva: 2022.11.24.

Súlyosították annak a nőnek a büntetését, aki kocsijával szándékosan áttért a másik sávba és összeütközött egy szemből érkező autóval.

Az anya gyermekével közlekedett, a kisfiú a kocsiban hátul, gyermekülésben utazott. A nő öngyilkos akart lenni, ezért a 85. számú főúton legalább 114 km/órás sebességgel áttért a másik sávba. A szemből érkező kocsi vezetője lassított és a padka felé kormányozott. A nő lassítás nélkül nekihajtott, a kocsija többször átpördült és az oldalára borult.

Az anya és 5 éves gyermeke – köszönhetően annak, hogy mindketten használták a biztonsági övet – 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek. 

Az eset még 2017. május 5-én történt, azóta kiderült: a nőt pszichiátriai betegsége súlyosan korlátozta abban, hogy felismerje a következményeket. A Győri Törvényszék az anyát minősített emberölés bűntettének kísérlete és rongálás vétsége miatt 2 év börtönbüntetésre, és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. A börtönbüntetés végrehajtását 5 év próbaidőre felfüggesztette.

Az ítéletet a nő és a védője tudomásul vette, míg az ügyész a közúti járművezetéstől eltiltás tartamának emelése érdekében jelentett be fellebbezést.

A Győri Ítélőtábla most az ügyészi fellebbezéssel egyezően a vezetéstől eltiltást 8 évre súlyosította.

Van segítség! 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek