Erőszak

Újabb brutális iskolai támadás: Vasrúddal támadtak rá egy diákra

Létrehozva: 2022.10.26.

A felvidéki Gúta városát a legtöbben a nyári fesztiváljáról ismerik Szlovákiában, ám tegnap egy nem mindennapi eset borzolta fel a település kedélyeit. Az iskolájukból hazafelé tartó középiskolás diákokat mindössze 12-14 éves fiatalok támadtak meg. Az egyik megtámadott fiút végül a mentők szállították el, mert hátulról fejbevágták egy vasrúddal.

Alig tette magát túl az ország a középiskolai késelésen, amit egy budai elitiskolában követtek el, újabb szörnyűségről érkezett hír. Ezúttal egy csendes, nyugodt felvidéki kisvárosban, Gútán esett meg, hogy általános és középiskolások vitája egy bűnüggyel zárult, mert az egyik diákot egy vasrúddal fejbe verték.

Lapunknak sikerült elérni a gútai Magyar Tannyelvű Magán Szakközépiskola tulajdonosát és az egyik tanítónőjét, akik részleteket árultak el a történtekről. 

- Két diákunk a tanítás utána a buszmegálló felé sétált, mert ők Léva környékiek, ám útközben szóváltásba keveredtek három általános iskolás gyerekkel. Szó szót követett, majd az egyik tanulónknak nekiugrott a három alapiskolás diák és lenyomták a földre. A fiúk elmondása szerint kés szerű tárgy is volt a támadóiknál. Érdekes az, hogy senki nem tett semmit, hiszen fényes nappal, a belváros egyik forgalmas részén történt mindez. Ezek után a diákjaink közül az egyik felszállt a buszra és hazaindult, míg a másik fiú összefutott egy harmadik diákunkkal, akinek elmesélte a történteket.

 A fiú nagyon dühös lett a hallottaktól és igyekezett számonkérni a támadókat, akik erre úgy reagáltak, hogy hátulról fejbevágták egy vascsővel

 – mesélte a történteket Jóba Mónika tanítónő, aki arról is mesélt nekünk, hogy ezután egy felnőtt értesítette a mentőket és a rendőrséget is.

Fotó: Wikipédia - A gútai II.Rákoczi Ferenc Alapiskola (általános), ide járnak a támadó gyerekek

A megsérült diákunknak felszakadt a feje, ezért őt a mentő vitte el, de szerencsére már jobban van, beszéltem a szüleivel, akik elmondták, hogy négy öltéssel kellett összevarrni a sebét, és otthon piheni ki a történteket 

– osztotta meg a Borssal a magániskola tulajdonosa Szokol Dezső, aki arról is beszámolt nekünk, hogy ez nem az első eset volt, hogy diákjait valamilyen atrocitás érte.

- Elkeserítő és egyben megdöbbentő, hogy a mi nyugodt kisvárosunkban ilyen megtörténhet. 

Kerestük a rendőrséget is, hogy a támadó fiúkkal szemben indítottak-e eljárást, illetve azt, hogy őrizetbe vették-e őket, ám eddig nem reagáltak a kérdéseinkre. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek