Aktuális

Rég nem látott fejlesztések valósultak meg az Onkológiai intézetben

Létrehozva: 2022.10.12.

Komoly ráncfelvarráson esett át az Országos Onkológiai Intézet, két év alatt 7653 négyzetméteren valósultak meg fejlesztések. Csaknem 100 mosdót és 170 külön toilaet-et alakítottak ki. Felújították a D épület teljes átjáróját, mintegy 139 négyzetméteren, emellett a kor elvárásainak megfelelően új ultrahang vizsgáló eszközöket szereztek be, de elkészült egy új mikrobiológiai labor is.

A legfontosabb beruházás kétség kívül a Nőgyógyászati Osztályon valósult meg, ahol legutóbb húsz éve történtek felújítási munkálatok. A felújítási programot még a koronavírus járvány alatt indította el a tárca. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság Dr. Demény Ádám főigazgatója elmondta:

A felújítási munkálatok során energetikai, villamossági fejlesztések valósultak meg, de számos belső teret is kialakítottunk. Kiemelt figyelmet tulajdonítottunk a „beteg terek”, műtők, illetve minden olyan terület kialakításánál, amellyel az állampolgár látogatóként vagy betegként találkozik. Nehéz feladat volt, ki kellett bontani a régebbi vezetékeket, mindent kicseréltek a szakemberek

 - zárta a főigazgató. 

Fotó: Metropol

Az intézet speciális feladatokat lát el, speciális kezelésekkel

Mint ismert, az Országos Onkológiai Intézet az egész ország területéről lát el betegeket. Az intézmény főorvosa elmondta, hogy évente körülbelül 900 műtétet végeznek itt.

Vannak olyan beavatkozások amiket az országban egyedülálló módon csak itt végzünk el. Évente 1900 kemoterápiás kezelést végzünk, számos olyan gyógyszer áll a rendelkezésre amit csak itt használnak, ilyen az immunterápiánk

 - hangsúlyozta Dr. Novák Zoltán.

A páciensek választották meg a szintek leendő színét

Maga a beruházás sikerét mozdította elő az is, hogy előzetesen olyan online felmérést végzett az intézet. Ebből megtudták, hogy milyen színt, hangulatot szeretnének a páciensek a szinteken. Mint mondták a fő cél az volt hogy a páciensek otthon érezzék magukat. 

Fotó: Metropol

A kórház és infrastrukturális fejlesztésekre kb. 200 milliárd forint állna rendelkezésre”

Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár azon kérdésére, hogy az Európai Unió által visszatartott forrásoknak milyen negatív hatásai lehetnek az egészségügyre az államtitkár így válaszolt:

Mi azzal számoltunk, hogy az unióval minél előbb sikerül megjegyeznünk. Járnak nekünk ezek a források. A kórházfejlesztésekre és infrastrukturális fejlesztésekre kb 200 milliárd forint állna ebből rendelkezésre, azonban egyelőre az ebből finanszírozott beruházások állnak.

 - fogalmazott az államtitkár.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek