Közeleg október utolsó éjszakája, a Hhalloween pedig már Magyarországon is egyre népszerűbb ünnep. A tökéletes hangulathoz elengedhetetlenek a halloweeni sütik.
A pudingporból, a tejből és a cukorból hagyományos módon pudingot főzünk. Amikor elkészült, lehúzzuk a tűzről, lefedjük frissentartó fóliával, és hagyjuk kihűlni. Ezután habverővel hozzákeverjük a mascarponét.
A túrót áttörjük, majd összekeverjük a tejföllel, a porcukorral és a vaníliás cukorral.
Négy desszertes pohár aljában szétosztjuk a pudingos krémet, rákanalazzuk a túrókrémet, majd elosztjuk a tetejükön a baracklekvárt is.
A pillecukorra ráragasztjuk a szemeket dekor tollal, illetve rajzoljunk a szörnyeknek dekor tollal szájat is. A szörnyeket a pohárdesszertek tetejére ültetjük.
Törött üveg cupcake
Hozzávalók:
A cupcke-hez:
120 gr puha vaj
100 gr cukor
175 gr liszt
75 cl tej
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
1 tk. sütőpor
csipet só A krémhez:
100 gr puha vaj
250 gr porcukor
5 cl tej
1 ek. vanília aroma A díszítéshez:
5 cl víz
kb. 100 gr cukor
eper- vagy málnalekvár
Elkészítés:
A cupcake elkészítéséhez béleld ki fehér papírkákkal a 12 darabos muffintepsit. A sütőt melegítsd elő 175 fokra.
Keverd el a vajat a cukorral és a vaníliás cukorral. Minél habosabb, annál jobb.
Egyesével keverd hozzá a tojásokat. Sima krémet kell kapnod.
Másik edénybe szitáld a lisztet, keverd hozzá a sót, a sütőport, majd kanalanként keverd a vajas krémhez. 2-3 adagonként lazítsd fel kevés tejjel.
Miután elkészültél a cupcake tésztával, töltsd nagyjából kétharmadig a muffintepsi mélyedéseit.
Told a forró sütőbe, és 20-25 percig süsd. Érdemes tűpróbát végezni, hogy biztosan megsültjön a közepe is. Az elkészült halloween sütit nagyjából 10 perc pihentetést követően rácsra helyezve hagyd teljesen kihűlni.
Közben készítsd el a "törött üvegeket". Ehhez tűzálló edénybe töltsd a cukrot, öntsd hozzá a vizet, és folyamatos kevergetés mellett addig hevítsd, amíg a cukor teljesen feloldódik a vízben. A forrást követően nagyjából 2-3 perc. A cukorszirupot egyenletesen öntsd egy nagyobb tepsibe. Akkor jó, ha kb. 3-4 ml vastagságú, természetesen nem baj, ha nem tölti ki az egész felüetet. Hagyd lehűlni, majd tedd be a hűtőszekrénybe, hogy "üvegkeménységre" szilárduljon.
A krémhez a vajat keverd habosra a porcukor felével, majd jól keverd el benne a tejet és a vaníliaaromát is. Végül pedig apránként keverd hozzá a porcukor másik felét a krémes állag eléréséig.
Habzsákba töltve díszítsd vele a kihűlt cupcake-ket.
A megszilárdult cukorszirupot tompa hegyű késsel, óvatosan alányúlva, törd nagyobb darabokra. Szúrkálj minden cupcake-re egyet, végül csorgasd le lekvárral a vérbeli halloween sütit.
Omlós töklámpás keksz
Omlós töklámpás keksz Fotó: Mindmegette
Hozzávalók:
30dkg liszt
20dkg vaj vagy margarin
10dkg porcukor
1tasak vaníliás cukor
1db tojássárgája
15dkg sárgabaracklekvár
Elkészítés:
A lisztben elmorzsoljuk a hideg, kis kockákra vágott vajat vagy margarint. Hozzáadjuk a kétféle cukrot és a tojássárgáját, majd sima felületű tésztává gyúrjuk. Frissentartó fóliába csomagoljuk a tésztát, és 30 percre hűtőbe tesszük.
Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 2-3 mm vékonyra, és kiszaggatunk belőle kb. 24 darab (páros számú!) tök formát. A formák felébe sima, vékony pengéjű késsel szemeket és szájat vágunk.
A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben sütjük kb. 14-16 percet. A tepsin hagyjuk kihűlni.
A kihűlt kekszekből 2-2-t összeragasztunk sárgabaracklekvárral.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.