Tragédia

Haláláig fogta Kata kezét Sidi - örökre hálás lesz a család a Tankcsapdának

Létrehozva: 2022.10.26.

Az M3-ason halálra gázolt Kata édesanyja elmondta a Borsnak: nem a balesetért, hanem a cserbenhagyásért ítélik el a gázolót. A Tankcsapda tagjairól viszont elárulta: csodálatosan viselkedtek. A cserbenhagyó V. Martint 10 hónap fogházra ítélte a bíróság, két évre felfüggesztve, emellett két évre eltiltották a vezetéstől.

Forrás: Bors

Mint arról a Bors beszámolt, bűnösnek találták cserbenhagyás vádjában V. Martint, azt a gyömrői fiatalt, aki 2019 szilveszterén munkából hazafelé menet halálra gázolta az M3-as autópálya szélén gyalogló B. Katát. A nő és szerelme, L. Zoltán hazafelé kaptak össze a kocsiban, mire Kata kipattant az autóból, barátját bezárta, és gyalog vágott neki az útnak. Martin azonban nem állt meg, hanem tovább hajtott, magára hagyva a haldokló Katát, akihez a Tankcsapda zenekar tagjai értek oda a pályán, a banda egyik tagja, Sidi pedig haláláig fogta a nő kezét. 

Kata rajongott a Tankcsapdáért

A tárgyaláson részt vett Kata anyukája, nagynénje és testvére is, a család korrektnek tartja az ítéletet.

 Szilágyi Anikó, Kata édesanyja a tárgyalás után a Borsnak elmondta: pozitívan csalódott a magyar igazságszolgáltatásban: 

- Korrekt ítéletnek tartom, ez volt a legtöbb, amit várhattunk

 – mondta Szilágyi Anikó a Borsnak. Hozzátette, hogy ez az időszak nagyon megviselte a családot:

- Zaklatottak vagyunk, nagyon nehéz volt ez az időszak. Nem tudjuk, mennyit fog ez javulni. Hogy úgy mondjam, egyelőre csak...vagyunk 

- mondta szomorúan a gyászoló anya. 

V. Martint 10 hónap fogházra ítélte a bíróság, két évre felfüggesztve Fotó: Végh István / Bors

 

Anikó elmesélte, hogy korábban Martin ugyan bocsánatot kért, de az asszony ezt nem érezte teljesnek:

- Olyan szedett-vedett bocsánatkérés volt, nem is hozzám, hanem a húgomhoz intézte, azt hihette, hogy én vagyok – ingatta a fejét. Hangsúlyozta, hogy a család nem a baleset miatt haragudott Martinra, hanem a cserbenhagyásért:

- Borzasztóan szerencsétlen eset volt, a baleset okozásáért nem is ítéltük el őt, hiszen Kata sajnos rossz helyen volt. A segítségnyújtás elmulasztásáért ítéltük el, mert az akkor is jár bárkinek, ha az illető hibázott 

– szögezte le.

Kata édesanyja, Szilágyi Anikó szerint korrekt ítélet született Fotó: Végh István / Bors

Elmesélte, hogy Kata karizmatikus és életvidám lány volt: 

- Gyönyörű és életigenlő volt, ha belépett a szobába, nem lehetett nem észrevenni. Egy csodálatos ördögfióka volt - mondta elcsukló hangon. Hozzátette, hogy nem csak őt és a családot viselték meg a történtek, hanem a Tankcsapdát is, akikkel Kata jó viszont ápolt:

- Sidit is nagyon megrázták a történtek, de a zenekar akkor és most is csodálatosan viselkedett, örökre hálás leszek neki, hogy fogta Kata kezét

 – mondta.

A Borsnak megszólalt a Tankcsapda gitárosa, Sidi is, hogy mit mondott, azt megtudhatják a csütörtöki lapszámunkból.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek