Tejbegríz

Így főzzünk tökéletes állagú tejbegrízt

friss
PUBLIKÁLÁS: 2022. szeptember 23. 12:00
Amilyen könnyű elkészíteni, olyan könnyű elrontani.

Sokan nem gondolnák mennyire egyszerű elrontani, egy szinte elronthatatlanul egyszerű receptet. A tejbegríz elsőre nagyon könnyűnek tűnik, de elrontani is nagyon könnyű. 

Pixabay

A titok az arányokban rejlik, ahány deci tej, annyi evőkanál dara, és harmad annyi kanál cukor mint dara.

  • A tejbegríz elkészítéséhez a kimért tejet feltesszük forrni. Figyeljünk rá, nehogy kifusson.
  • A felforralt tejhez adjuk hozzá a megfelelő mennyiségű búzadarát, és folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrűsödni nem kezd. Nagyon fontos, hogy lassan forraljuk 5 percig, közben pedig kevergetjük.
  • Amikor elkészült, akkor adjuk hozzá a cukrot és a sót. Alaposan elkeverjük.
  • Tányérokba töltjük a nagyon egyszerűen és gyorsan elkészült tejbegrízt, majd forrón tálaljuk.
Google News Borsonline
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.