Felháborító

Betegeket vert meg és fosztott ki a fővárosi mentős

Létrehozva: 2022.09.27.

Bilincsben vezették el a zsaruk az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) egyik budapesti telephelyéről azt a mentőst, akiről azt gyanítják, bántalmazta és meglopta a betegeit. A zsaruk letartóztatták a férfit, míg munkahelye azonnali hatállyal kirúgta.

A Bors információi szerint az illető mentősről már korábban is felmerült: esetleg tilosban jár munka közben, és azt gyanították, amellett, hogy volt olyan beteg, akit bántalmazott, megesett, hogy meg is lopta a bajba jutott embereket, akiken segítenie kellett volna. Úgy tudjuk, a férfi ellen ezért nyomozni kezdtek, a zsaruk pedig alig pár hete rajta is ütöttek a mentősök egyik fővárosi központjában, ahonnan már a kapitányságra kísérték a rendőrök. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Borsnak elismerte, hogy valóban megtörtént a felháborító eset.

– A BRFK feljelentés alapján rendelt el nyomozást, amelyben egy férfit hallgattunk ki gyanúsítottként kifosztás, valamint bántalmazás közfeladatot ellátó személy eljárásában bűntett megalapozott gyanúja miatt – közölte a BRFK a Borssal. Az Országos Mentőszolgálat megkeresésünkre szintén elismerte a történteket, de leszögezték: ilyen embernek nincs helye a mentősök között, hiszen ez a többi, tisztességes, az emberek életéért nap, mint nap keményen harcoló mentős hírnevét is csorbítja.

Bilincsben vitték el azt a mentőst, aki a gyanú szerint megverte és meglopta betegeit

– Bűncselekmény gyanúja miatt indult eljárás egy mentődolgozó ellen, a férfi munkaviszonya a mentőknél azonnali hatállyal megszűnt – szögezte le válaszában a feltett kérdéseinkre az Országos Mentőszolgálat sajtófőnöke, Győrfi Pál. Egyelőre a rendőrség nyomoz az ügyben, és a gyanú beigazolódik, a mentőtiszt lopásért és bántalmazásért is felelhet.

– Ha a gyanú beigazolódik, a férfi a tettével a cselekmény sértettje mellett a 8500 becsületes mentődolgozónak is súlyos erkölcsi kárt okozott, többé nem lehet tagja a mentők közösségének – tette hozzá az OMSZ.

Győrfi Pál közölte: azonnali hatállyal menesztették kollégájukat Fotó: Czinege Melinda

Azt egyelőre nem tudni, hogy a mentős hány beteget károsított meg vagy bántalmazott, a nyomozás jelenleg is folyik, a rendőrség erre való tekintettel több információt nem árult el az üggyel kapcsolatban.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek