Tragédia

"Nyugodj békében, drága barátom" - szívszorító módon búcsúztak a barátok a fiútól, aki megpróbálta átúszni a Tiszát

Létrehozva: 2022.08.30.

A fiatal férfi szlovák oldalon ugrott a vízbe, hogy átússzon a magyar partra, azonban vélhetően tempózás közben elfáradt, és elmerült. Testét búvárok találták meg.

A húszéves fiatalember vasárnap ment ki a barátaival a szlovákiai Kistárkánynál a Tisza partjára, ugyanis itt akart átúszni a magyarországi partszakaszra - írta a Paraméter. A barátai már ekkor sejtették, hogy baj lesz ebből, ezért nemcsak a csobbanás pillanatában próbálták lebeszélni, hanem úszás közben is könyörögtek neki, hogy hagyja abba, és ússzon vissza a partra hozzájuk, a biztonságos szárazföldre. 

A fiatal férfi azonban nem hallgatott rájuk, kitartóan úszott tovább, mert eltökélte, hogy átjut a magyar partra. Viszont sajnálatos módon a barátainak lett igaza, és bekövetkezett a tragédia: 

a folyó közepe felé vélhetően elfáradt, és egyik pillanatról a másikra elmerült a habokban

A tűzoltókon és a hivatalos keresőcsapatokon kívül úgy tudjuk, hogy a rokonok és barátok is keresték a fiatalt, nem csak a vízben, hanem a szárazföldön is, azonban hiába, egészen keddig nem bukkantak a nyomára.

Aznap viszont már a szlovák rendőrség speciális búvárcsapatai is csatlakoztak az egyre nagyobbra duzzadt keresőcsoporthoz, és ők végül dél körül megtalálták a holttestet. 

Az orvosszakértő a helyszínen megvizsgálta a férfit, azonban - bár nem talált külsérelmi vagy bántalmazásra utaló nyomokat -, boncolást rendelt el az ügyben, amelyet közigazgatási keretek között vizsgálnak. 

Az ismerősök és a barátok összeomlottak a fiatal halála után, a közösségi oldalakon szívszaggató búcsúüzenetekkel emlékeztek meg róla: 

- Isten veled, drága barátom, még mindig nem hiszem el. Nyugodj békében

 - írta a férfi egyik ismerőse, aki hozzátette, hogy nem érti, miért nem hallgatott senkire az ismerőse, miért is kellett beleugrania a gyors sodrású folyóba. 

- Sajnos sokan elfelejtik, hogy a víz sodrása milyen erős, mert nincsenek hozzászokva a nyílt vízhez. Azt hiszik, hogy ugyan olyan, mint egy medencében róni a hosszakat. Sajnos közel sem, az ilyesmikből lesznek az ehhez hasonló tragédiák. Nagyon sajnálom annak a fiúnak a családját és a barátait, akiknek végig kellett nézniük, ahogyan elmerül

 - mondta a Borsnak egy környékbeli férfi. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek