Luxuslakás

Milliókat fizetnek a külföldiek, hogy a nappaliból csodálhassák a budapesti panorámát

Címkék
luxuslakás

2022. augusztus 9. kedd 06:00

Virágzik a budapesti luxuslakáspiac a külföldiek körében. Hihetetlen összegeket képesek kifizetni azért, hogy Budapestet csodálják.

A legtöbbünk számára „láthatatlanok”, mégis léteznek: ezek a fővárosi luxusingatlanok bármikor felveszik a versenyt nyugat-európai társaikkal. A festői budai hegyekben megbúvó luxusvillák és a belvárosi kerületek penthouse-lakásai nem kerülnek a „radarunk” látókörébe, hiszen a bérleti díjuk nem az átlag budapesti pénztárcájához vannak szabva. De kik azok, akik horribilis összegeket fizetnek, hogy ezekben a mesés ingatlanokban lakhassanak? A Metropol utánajárt.

A külföldi egyetemistáknak nem spórolnak a lakásbérleten

Budapest olyan metropolisszá vált az elmúlt években, ami nemcsak a szemet gyönyörködtető természeti adottságaival, hanem az ingatlanok elhelyezkedését és minőségét tekintve is felveszi a versenyt az európai nagyvárosokkal – számolt be a Metropolnak az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője.

- Az ilyen luxust megfizető bérlők általában külföldiek, akik két csoportra oszthatók: vannak az itt tanuló egyetemisták, és vannak a családosok, akik ideiglenesen itt dolgoznak – osztotta meg a tapasztalatait Balogh László. A szakember szerint a Magyarországra érkező külföldi egyetemisták bár nem keresik a kimondottan drága lakásokat, azonban euróban vagy dollárban gondolkodnak. Mivel az anyaországukban általában sokkal magasabbak a bérleti díjak, ezért – bár jóval olcsóbban is „megúszhatnák” - szemrebbenés nélkül kifizetik a luxuskategóriás lakásokat, amik a belvárosban vannak, vagy elég közel az egyetemükhöz.

Náluk a 800-1000 eurós bérleti díj megszokottnak számít – mondta Balogh László. Ez 300-400 ezer forint. – Ez egy magyar diáknak megfizethetetlen kategória.

Több ezer euró a budapesti panorámáért

Az igazi fényűző luxusingatlanok bérlői azonban azok a külföldiek, akik itt dolgoznak. Ők általában valamilyen kiküldetésen vesznek részt, és busás lakhatási bónuszt kapnak a cégüktől. Jellemzően EU-s országokból jönnek, többnyire németek, franciák vagy angolok.

Ők már gond nélkül ki tudják bérelni a krémek krémjének számító budai luxuslakásokat. Ezek a családok leginkább a budai hegyekben lévő panorámás ingatlanokat kedvelik – avatott be a szakértő. - Aki viszont ezekről a helyekről gyönyörködne Budapest pazar látványában, annak borsos árat kell megfizetnie, hiszen egy városra néző, kilátással rendelkező családi ház bérleti díja félmillió forintnál kezdődik, a határ pedig a csillagos ég.

A budai luxusingatlanokon kívül roppant népszerűek a külföldiek körében azok a nagy, panorámás lakások, amik a Dunára vagy valamely nevezetességre néznek, például a Parlamentre vagy a Budai Várra.

- A külföldi munkavállalók képesek milliós bérleti díjakat kifizetni minden hónapban, csak hogy Budapestet nézhessék. Egy páratlanul szép, világszínvonalú városban élünk, a lakásbérleti díjak pedig összehasonlíthatatlanul olcsóbbak, mint Londonban, Párizsban vagy akár Rómában – összegezte a szakértő.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15182560_auto_resized.jpg
origo.hu

Ne egye meg ezt a terméket, hanem vigye vissza Lidl-be!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15181977_auto_resized.jpg
metropol.hu

Brutális csepeli késelés! Életét adta gazdájáért a hős kutya

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185101_auto_resized.jpg
vg.hu

Az orosz csapatok gyors visszahúzódásáról érkeztek információk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185119_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Ez nagyon durva! Fecskendődarabot talált a barackkonzervben egy férfi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15183786_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Videó: így fogták el az orvhalászt a Kis-Tiszán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15183351_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Baj van! Eltűnt a Pilóta keksz a boltokból - ez az oka!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185133_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Borzalmas tragédia Baján: azonnal szörnyethalt egy nő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15183978_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meseszép fotón mutatta meg gyermekét Radics Gigi: Ilyen gyönyörű a kis Bella

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15185132_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Senki sem érti, hogy lehet ennek a srácnak ilyen bombázó barátnője

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/15182514_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Szörnyű villamosbaleset történt Budapesten - helyszíni fotók

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/JCuGuoe9ta8aGdIrtuxUlKHOwUhxSXpP2wX30NTXlBU/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2UxM2M5ZGY4MmIyNTRlNzM5M2JhM2E2OWNiNDBiMzEz.jpg
Állatkínzás

Állatok világnapja: Mától listázzák az állatkínzókat

https://cdn.borsonline.hu/2022/10/-8q9tEoQXDTVWJ7j_f7s_3ZCC2zYKuxFwQIjSk2J3pw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RjNzE5YWRhZjM0NjQ3ZTdhNDQ5NWM1NWJkNzQ2M2Q5.jpg
gazember

Kocsis Máté Gyurcsánynak: alávaló gazember