Botrány

Jakab Péter 103 millió forintot játszott ki a haverjainak a jobbik frakciópénzéből

Létrehozva: 2022.08.04.

Módosítva: 2022.08.04.

A jobbik bukott elnökék a mohósága leplezte le. Jakab gyakorlatilag teljesen kiürítette Jobbik frakció kasszáját, mielőtt leváltották volna annak éléről. Most hűtlen kezelés és hivatali visszaélés vádjával indult ellene nyomozás.

Forrás: Magyar Nemzet

Mielőtt Jakab Pétert kiszorították volna a Jobbik elnökségéből, a bukott politikus 103 millió forint értékben írt alá négy évre szóló munkaszerződéseket a Jobbik frakcióvezetésének beleegyezése és tudta nélkül. Majd közvetlen azelőtt, hogy leváltották volna frakció éléről, újabb 83 millió forint értékben tette volna ugyanezt, de ekkor a frakciótársai már résen voltak, és megakadályozták a dolgot. 

A Telex kérdésére a Jobbik azt mondta, hogy  a több mint százmilliós összértékű szerződésekkel megbízott alkalmazottak mindegyike Jakab Péterhez és élettársához, Molnár Enikőhöz kötődik.

Jakab Péter és Molnár Enikő 103 millió forintot játszott ki a holdudvarának a Jobbik frakciópénzeiből

A Jobbik közlése szerint a már megkötött szerződések komoly anyagi terhet jelentenek, utólag már szinte lehetetlen semmissé tenni azokat, mivel a felmondásuk komoly anyagi költséggel járna. 

A történtek miatt a párt  hivatali visszaélés és hűtlen kezelés vádjával feljelentést is tett Jakab Péter ellen. Úgy tudni, hogy az ügyben már a nyomozást is elrendelte a Budapesti Rendőr-főkapitányság. 

Az egyik személy, akivel Jakab a második körben "tanácsadói" szerződést kötött volna, az antiszemita kijelentéseivel híressé vált Bíró László. A "judapestező" borsodi politikus azt mondta, hogy eddig is adott tanácsokat Jakabnak, ami valós munka, ezért fizetésről lett volna szó, nem pedig lopásról. „Nem a mi aprópénzünkről kellene beszélni. Amit most csinál a Jobbik elnöksége, az szerintem arccal a cső felé kategória” – reagált Bíró a Telex megkeresésére. 

A Jobbik szerint Bíró 13 millió forintot kapott volna "munkájáért" a következő négy évben, ha nem lépnek közbe időben a képviselők...

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek