Dráma

Dráma Budapest belvárosában: utasok és a BKV-sok élesztettek újra egy férfit

Létrehozva: 2022.08.27.

A férfi a Deák Ferenc téri állomáson lett rosszul, azonban nem csak a dolgozók, hanem az utasok is azonnal a segítségére siettek, és összehangolt munkával mentették meg az életét.

Forrás: OMSZ/Facebook - illusztráció

Az 50 év körüli férfi csütörtök este szállt le éppen a metróról a Deák Ferenc téren, amikor egyik pillanatról a másikra rosszul lett és összeesett a mozgólépcsők előtt. 

Szerencsére a zsúfolt állomáson tucatnyi ember ácsorgott, akik azonnal kiszúrták, hogy valami történt, így az utazóközönség rögtön a segítségére sietett, és megkezdték az életmentést, míg a hozzájuk csatlakozó BKV munkatársak pedig a defibrillátorért rohantak:

- Mentőt hívtak és a telefonos utasítások szerint megvizsgálták, de a beteg ekkor már nem lélegzett. A BKV több munkatársa azonnal elszaladt a félautomata defibrillátorért, miközben a tapasztalt mentésirányító riasztotta a rohamkocsit és az újraélesztés lépéseire instruálta az utazóközönséget

 - írta az Országos Mentőszolgálat. 

A mentősök is perceken belül a helyszínre értek, és már emelt szinten folytatták az életmentést, ami az utasok és a BKV munkatársak által időben elkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően sikerrel járt, és a férfit végül stabil állapotban szállíthatták kórházba. 

- Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!

 - üzente a mentőszolgálat a mentős és civil hősöknek. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek