Örökbefogadás

Szívszorító: videóban keresnek családot egy árva csecsemőnek Munkácson

Létrehozva: 2022.07.28.

A kicsit anyukája születése után elhagyta, édesapjáról semmit nem tudni. Most örökbefogadó szülőket toboroznak neki.

Forrás: Facebook

A szívszorító videót a munkácsi kórház tette közzé, abban a reményben, hogy ezzel találnak majd otthont a csöppségnek. Mint mondták, a koraszülött kisfiú mindössze 900 grammal jött a világra április 28-án, édesanyja pedig szó nélkül magára hagyta a munkácsi kórházban. A csecsemőért a rokonai sem jelentkeztek, az is lehetséges, hogy édesapja a fronton harcol. 

Hogy ne kelljen állami gondozásba adni, az orvosok az intézményben tartották, ők és az ápolók gondoskodtak a cseperedő kicsiről, aki már azóta a 3 kilót is elérte és szerencsére már makk egészséges. Most azonban eljött az idő, hogy családra találjon, így a kórház dolgozói  a Munkácsi Városi Tanács segítségével egy videót készítettek a tündéri kisfiúról, hogy nevelőszülőket találjanak neki. 

Ha nem találunk olyan családot, aki hajlandó örökbe fogadni, akkor a baba egy regionális gyermekotthonba fog kerülni. Őszintén reméljük, hogy a videó megtekintése után a fiú szerető családra lel - írta a videó mellé a Városi Tanács. Mint mondták, a fiúnak még nincsen neve, de már jóváhagyták az elnevezéséről szóló határozatot, így kereszt- és vezetéknevet is kap nemsokára. 

Az ENSZ adatai szerint rengeteg a menekült ukrán gyermek, sokan közülük árvák, vagy pedig félárvák. A szervezet információi szerint a háborús övezetből percenként 55 gyerek menekül el. Emellett hatalmas annak a veszélye, hogy az Ukrajnában árván maradt kicsiket az oroszok a törvényeket megkerülve, jogszerűtlenül fogadják örökbe. Az árván maradt ukrán fiatalok tömegével érkeznek Magyarországra is, ezért több intézmény is az oktatásukat tervezi. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek