Háború

Soros György fia háborúba sodorná Európát

2022. július 1. péntek 09:54

Amerikát és annak európai szövetségeseit is belesodorná az ukrajnai háborúba Soros György fia. Alexander Soros az alapítványbirodalmuk egyik fő fórumának számító Európai Külkapcsolati Tanácsán úgy vélte, hogy nem lehetséges békekötés a hadviselő felek között, és azt sürgette, hogy a Nyugat katonákat is küldjön a konfliktuszónába.

Soros György és fia

Forrás: Facebook

Soros György fia háborúpárti előadást tartott az Európai Külkapcsolati Tanácsán (ECFR) - írja az Origo. A Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) által finanszírozott szervezet minapi ülésén

ALEXANDER SOROS ÚGY VÉLTE, HOGY NYUGAT-EURÓPÁNAK ÉS AZ USA-NAK MÁR RÉG HÁBORÚZNIA KELLENE OROSZORSZÁGGAL, S HA UTÓBBI NEM RENDELKEZNE ATOMARZENÁLLAL, AKKOR MÁR MEGTÖRTÉNT VOLNA EGY AHHOZ HASONLÓ KATONAI BEAVATKOZÁS, MINT AMILYET A NYUGAT HAJTOTT VÉGRE AZ EGYKORI JUGOSZLÁVIA TERÜLETÉN AZ 1990-ES ÉVEKBEN, A DÉLSZLÁV HÁBORÚ IDEJÉN.

Alexander Soros szerint békekötés sem lehetséges az ukrajnai konfliktus szerepelői között. Mint kifejtette, nem hisz abban, hogy a két fél tárgyalóasztal mellett rendezheti a helyzetet, s szerinte az a fő kérdés, hogy ki fog előbb „megfagyni", vagyis abbahagyni a hadviselést. Ijfabb Soros a jelenleginél nagyobb nyugati szerepvállalást nevezett kívánatosnak, és

BÍRÁLTA, HOGY AZ USA, VALAMINT AZ EURÓPAI ORSZÁGOK NEM SEGÍTENEK KATONÁKKAL IS UKRAJNÁNAK.

Alex Soros és Emmanuel MacronFotó: Instagram

Soros előrelépésként említett különböző ellentmondásos nyugati intézkedéseket – köztük az ukrán félnek küldött fegyverszállítmányokat, és az Oroszország ellen bevezetett szankciókat –, ráadásul mindezt kevesellte.

SZERINTE AMERIKÁNAK ÉS NYUGATI SZÖVETSÉGESEINEK CSELEKVŐ – VAGYIS KATONAILAG AKTÍVABB – FÉLKÉNT KELLENE FELLÉPNIÜK AZ UKRAJNAI KONFLIKTUSBAN, AHELYETT, HOGY A „SZOKÁSOS SZERELEMÜNNEPEIKEN" A SAJÁT KULTÚRÁJUKAT ÉLTETIK.

Ugyancsak jelzés értékű, hogy az OSF elnökhelyettese pozitívumnak nevezte, hogy „Németország többé már nem pacifista".

A Külkapcsolati Tanács a Soros-hálózat egyik fontos, háttéremberekből álló fóruma, ahol a számukra legfontosabb politikai kérdésekről egyeztetnek. A think tank ülésein időnként magyar tagok – például Bajnai Gordon egykori baloldali miniszterelnök, valamint Dobrev Klára, Gyurcsány Ferenc felesége – is képviseltetik magukat, s maga Soros György is rendszeresen mond ott beszédeket.

Az ukrajnai konfliktus kapcsán a tőzsdepekuláns egy másik kedvelt szócsövén, a Project Syndicate nevű portálon szólalt meg először, erősen militarista álláspontot képviselve. A március első felében kelt írásában a harmadik világháború kitörésével riogatott, s vadászgépek szállítását is sürgette Ukrajnába. Úgy vélte, hogy a MiG típusú repülők bevetése döntheti el a fegyveres konfliktust.

Soros György a májusi, Davosban tartott Világgazdasági Fórumon is háborúpárti nézeteinek adott hangot: ismét a harmadik világháború kitörésének lehetőségét emlegette, s a "szabad világ" megőrzésének előfeltételének nevezte Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire mért vereséget. A milliárdos üzletember az ukrajnai konfliktust a nyílt és a zárt társadalmak küzdelmeként állította be.

Mindezt árnyalja, hogy a Soros-hálózathoz kötődő egyik brókercég komoly anyagi érdekekkel rendelkezik Ukrajnában. A Tomas Fiala tulajdonában álló Dragon Capital mára az egyik legnagyobb ilyen vállalat a keleti szomszédunknál, s több szektorban is jegyez befektetéseket. Fiala eközben a Transparency International Ukraine vezetőségének is a tagja, az általa vezetett brókercég pedig a Soros Alapítvánnyal közösen hozta létre az Új Ukrajna Alapot (New Ukraine Fund), még 2015-ben.

Ugyancsak érdekes egybeesés, hogy mintegy két hónappal ezelőtt, épp azt megelőzően tárgyalt Soros György brüsszeli szövetségese, az Európai Bizottságot alelnöklő Frans Timmermans a Shell olajipari vállalattal, hogy Alexander Soros egyértelmű utasítást adott az Európa Uniónak, kövesse a Shell példáját, és szigorítsa az Oroszországból történő olajbeszerzésre vonatkozó korlátozásokat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Rejtély, hogy miért nőttek görbén ezek a fák - képek

origo.hu

Biztonsági őrök vertek szigetes fesztiválozókat az egyik bulihajón - videó

borsonline.hu

Kiderült, mire készült halála előtt Berki Krisztián: „Hogyan hat a párkapcsolatra a drog és egyéb függőségek?”

mandiner.hu

Horvát lap: Orbán Viktor Putyin embere az Európai Unióban

ripost.hu

A kórházi ágyon fotózták le Gáspár Beát, nagy a fájdalom, ápolók hada veszi körül

hirtv.hu

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a színész: csak 32 éves volt

vg.hu

Brutális büntetést kapott az Aldi, amiért fittyet hányt az árstopra

mindmegette.hu

Milliós bírságot kapott az Aldit, mert drágábban adták az árstopos termeket

borsonline.hu

Most adták ki a meteorológusok: durva, ami ma jön

borsonline.hu

Többen levideózták, fényes nappal egy vízibiciklin szexelt egy fiatal pár

borsonline.hu

Megkérdezték Tolvai Renit, mennyi pénzt ajánlottak neki szexért - itt a válasz

További cikkek

Baleset

Drámai részletek a nagypeterdi horrorbalesetről: Feszítővassal mentették ki a polgármester unokáit

Energia

Nagy bajban a franciák: télen már áramkimaradás lehet náluk