Sokk

Napszúrásnak hitték egy borsodi férj tüneteit, de a valóság jóval sokkolóbb volt

Létrehozva: 2022.07.22.

A férfi kapálás közben lett rosszul, de kiderült, hogy koránt sem csak napszúrást kapott. Szerencsére felesége még időben hívta a mentőket.

Forrás: OMSZ/Facebook

A férfi ugyanis egész nap a kertben és a veteményesben szorgoskodott, méghozzá a tűző napon. Azonban, amikor bement végre a hűvös házba, és egy pohár jéghideg vizet kért, felesége rögtön látta, hogy valami nem stimmel a 60 év körüli férfivel: a beszéde ugyanis elkent volt és kásás, így a feleség először arra gyanakodott, hogy férje bizonyára napszúrást kapott a rekkenő hőségben. 

Szerencsére azonnal kihívta a mentőket, akik perceken belül a helyszínre érkeztek, és rögvest megállapították, hogy a férfi állapotát korántsem csak egy szimpla napszúrás okozza, hanem sokkal súlyosabb, életveszélyes dologról van szó: 

- Az életmentők megvizsgálták a beteget, akinél egy éppen zajló agyi katasztrófát állapítottak meg, így azonnal emelt szintű ellátásba kezdtek - írta az Országos Mentőszolgálat. 

A mentősök eközben rádión a helyi stroke központot is értesítették a történtekről és a beteg súlyos állapotáról, így ők már készen álltak a férfi fogadására. Gyorsaságuk ez esetben ténylegesen életmentő volt, ugyanis szó szerint utolsó pillanatban került a beteg a műtőbe. Ennek köszönhetően nem csak az agyi károsodástól óvták meg a férfit, de megmentették a beszédközpontját is:

- Gépkocsivezető bajtársunknak köszönhetően a szállítás sem vett igénybe sok időt és az utolsó pillanatban sikerült műtőbe juttatni a férfit, ahol azonnali életmentő beavatkozásokkal sikerült megállítani a további agykárosodást és megmenteni a beteg beszédközpontját is - írták. 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek