Utalás

Az utolsó tánc: leváltása előtt 80 millió forintot próbált átutalni maguknak Jakab Péter

Létrehozva: 2022.07.27.

Módosítva: 2022.07.27.

Frakciószerződésekkel próbált ügyeskedni Jakab Péter.

Nyolcvanmillió forintot próbált átjátszani saját holdudvarának Jakab Péter közvetlenül azelőtt, hogy lemondatták volna a Jobbik frakcióvezetői tisztségéről – tudta meg a Magyar Nemzet. A bukott politikus kihasználva, hogy még frakcióvezető – aki az egyszemélyes aláíró –, frakciószerződéseken keresztül juttatta volna ki a pénzt. Az ügyletet végül a képviselőcsoport többi tagja hiú­sította meg, majd le is váltották Jakabot.

A lap információi szerint Jakab a leváltása előtti hétvégén a Képviselői Irodaházban írta alá az ominózus papírokat, melyeket soron kívül küldtek be az Országgyűlés Hivatalához, hogy azokat minél előbb jóváhagyják, de legalábbis addig, mielőtt Jakab elveszíti frakcióvezetői posztját és ezzel a jogot is, hogy egy személyben írjon alá szerződéseket.

Fotó: Magyar Nemzet

Tudvalevő, hogy az Országgyűlés Hivatala a képviselőcsoportok által kötött szerződések tartalmát nem ellenőrzi, mindössze azt, hogy az adott frakció­nak van-e fedezete a megjelölt összeg kifizetésére. Jakab ezt az ellenőrzést igyekezett siettetni, tudván, hogy napjai vannak hátra a frakció elnökségében.

Információk szerint azonban mielőtt Jakab nyolcvanmilliós terve révbe ért volna, a párt frakciója megakadályozta a bukott pártelnök haverjainak meggazdagodását, mégpedig úgy, hogy visszatartották azt a keretet, melyből havonta visszaad a frakciónak.

A jobbikos képviselőket ugyanis lemondatják az asszisztensi keret egy részéről, valamint az iroda bérlésének keretéről. Ráadásul a legutóbbi választás után már csak az lehetett képviselő, aki a teljes asszisztensi keretéről is hajlandó lemondani.

A képviselőcsoport tagjai, akik akkor már tudták, hogy nem akarják Jakab Pétert a frakció élén látni, úgy döntöttek, mégsem mondanak le saját képviselői keretükről. Ezzel megszűnt a kifizetéshez szükséges forrás, az utalások tehát nem teljesülhettek. Pár nappal később a jobbikos képviselőtársak leváltották Jakab Pétert, aki így a saját holdudvarának kijátszott pénzek nélkül távozott.

Az ügyben a Magyar Nemzet több jobbikos képviselőt is megkeresett, akiktől megtudták, hogy a szabályzat szerint a szerződéseket a frakció elnökségének döntése alapján kötik meg, és a frakcióvezető az egyszemélyes aláíró.

Emlékezetes, a most tízmilliókat kijátszani próbáló Jakab még május végén azzal vádolta Potocskáné Kőrösi Anita elnökhelyettest, hogy jogtalanul utasította a Jobbik pártalapítványát különböző kifizetésekre. Akkor – még a párt elnökeként – azt írta, Potocskáné „az elmúlt években végzett gazdasági, szakmai munkájával kiérdemelte a feltétlen bizalmamat. Ezért jelöltem őt elnökhelyettesemnek a Jobbik tisztújításán […] Aztán történt valami. Nem tudom, mi, csak azt, hogy a bizalmamat élvező ember hirtelen a távollétemben úgy dönt, elnöki jogkört ragad magához, semmibe veszi a törvényeket, és mint elefánt a porcelánboltban, elkezd törni-zúzni. […] elnökhelyettesként többek között utasítja a Jobbik pártalapítványát olyan kifizetések végrehajtására, amelyek anyagilag csődbe vinnék az alapítványt.”

Jakab ezért kezdeményezte a párt etikai bizottságánál Potocskáné kizárását a Jobbikból, valamint feljelentést ígért hűtlen kezelés, illetve hanyag kezelés kísérlete miatt. Végül a Jobbik fegyelmi és etikai bizottsága Jakab Péter minden igyekezete ellenére felmentette Potocskáné Kőrösi Anitát a bukott pártelnök által benyújtott indítványban szereplő vádpontok alól, amivel Jakab egyértelműen alulmaradt az őt megpuccsoló elnökhelyettessel szemben.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27439_resized.jpg?avcount=1714056613
origo.hu

Újabb, borzasztó dolog derült ki a gyorsételekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27430_resized.jpg?avcount=1714056613
origo.hu

Elképesztő fotók kerültek elő Szandi múltjából

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157932_auto_resized.png
metropol.hu

Így változtak a Házasság első látásra szereplői

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160781_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Elúszhatott a bajnoki cím, de Klopp már más miatt aggódik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17155020_auto_resized.png
metropol.hu

Szoboszlai edzője mindenkit átvert? Kiszivárgott Klopp titkos terve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17156309_auto_resized.jpg
vg.hu

Széll Tamás helyett új séfet igazolt a Lidl

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27432_resized.jpg?avcount=1714056613
origo.hu

Az aljas zenediktátor évekig kínozta, az élete tönkrement, borzalmas kínok közt halt meg

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17157608_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Bezárja az összes önkiszolgáló kasszáját, visszahozza a hagyományos pénztárakat ez a bolt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27438_resized.jpg?avcount=1714056613
origo.hu

Elárasztanak minket a poloskák, ilyen veszélyesek még sosem voltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17160216_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Az a kérdés, hogy ez szívedre vagy az eszedre hallgatsz” – Gyöngyi meghozta a végső döntést, Csabi azonnal könnyekben tört ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17161300_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Teljes siker, buknak a 18 éves magyar úszónőre a tengerentúlon

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/8T0uVewCsVwJWJCQOxKBx7YXTWQ4ev5X-rlmd0xBvv0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VmZjRlY2I3ZWQzNzRhZWY5OWNkOGI1NjVkYmU1ZWVh.jpg
Voks

Szentkirályi Alexandra: Panaszkodás helyett dolgozni kellene!

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/nz7XLW7U0bQVE-kX7_3O0zg0sgGAUvhmONik8EyGr7k/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MWMxMzYwNzMyNTQwM2NhZmNkNzZkMDBlMmFiZWUz.jpg
CPAC Hungary

Orbán Viktor: Magyarország nem csak túlél, hanem győz újra és újra