Tragédia

"Anya, rájöttek, mi a bajom" - 24 órával később halott volt a fiatal ápolónő

Címkék
frisstbc

2022. július 1. péntek 07:00

Egy rejtélyes betegség miatt 9 hétig feküdt kórházban a fiatal nő. Halála előtt 24 órával jöttek rá az orvosok, mi a baja.

Egy titokzatos betegséggel került kórházba a 30 éves ápolónő, Carrianne Franks. Az orvosok sokáig nem jöttek rá, mi a baja, végül sikerült diagnosztizálniuk. A sors kegyetlen fintora, hogy 24 óra múlva meghalt a nő.

Halála előtt még egy üzenetet küldött az édesanyjának: "Anya, rájöttek, mi a bajom. TBC-m van".

A Mirrornak nyilatkozva a 30 éves lány családja azt mondta, nem tudtak elbúcsúzni, mert gyorsan kómába helyezték az intenzív osztályon, és "senki sem mondta nekik, hogy meg fog halni".

Carrianne a seregben szolgált, majd amikor kitört a Covid-világjárvány, önként jelentkezett a londoni Nightingale kórház koronavírus-osztályára ápolónak. "Carrianne azért volt ott, hogy életeket mentsen, azt mondta, ez az ő háborúja. Soha nem gondolták, hogy ilyesmivel kell megküzdeniük" - mesélte a nő édesanyja, Bev Franks.

Szolgálatra kellett volna jelentkeznie az oxfordshire-i bázison, ám rosszul érezte magát. Végül a Lincoln Kórházban kötött ki, ahol öt hétig maradt. Szülei, Bev és Chris, a nottinghamshire-i Tuxfordból, azt mondják, autoimmun injekciót és ötféle antibiotikumot kapott, mielőtt végül hazaengedték. De alig három nappal később mentőt hívtak, és visszaszállították a kórházba. Tüdőgyulladással kezdték el kezelni, ám 3 hét után sem javult az állapota.

"Kedden azt mondta,  »azt hiszem, meg fogok halni«. Ápolónő volt, nagyon csalódott volt, hogy nem tudnak rajta segíteni".

Egy orvos végül segítséget kért egy barátjától a sheffieldi fertőző betegségek osztályán, aki azt tanácsolta az orvosnak, hogy vizsgálja meg mindazt, amit még nem teszteltek. Ekkor derült ki, hogy tuberkolózisban szenved. 24 órával később azonban már halott volt.

A szülei nagyon örültek, hogy végre kiderült, mi a baja. A diagnózis másnapján felvitték az intenzív osztályra megfigyelésre, akkor még magánál volt és  SMS-t is írt az édesanyjának. Órákkal később már hívták az édesanyját, hogy Carrianne-t kómába kell helyezniük. 

"Berohantunk a kórházba, de mire odaértünk, kómába helyezték. Nem tudtunk elbúcsúzni. Ezért hazamentünk, hogy Carrianne testvéreinek elmondjuk a híreket. De 20 perc múlva már hívtak minket, hogy menjünk vissza, mert Carrianne nagyon rosszul van. Amikor odaértünk, már próbálták újraéleszteni, de nem sikerült nekik. Meghalt".

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Kiderült, mivel foglalkozik a börtönben az RTL bukott sztárja, Aurelio

borsonline.hu

Szülei olyan brutálisan megverték a tündéri kisfiút, hogy mindkét lábát le kellett vágni

magyarnemzet.hu

Brazíliában máshogyan látják az orosz–ukrán háborút

ripost.hu

Áll a bál: A születésnapján alázták meg Meghan Markle-t

magyarnemzet.hu

Egy holland férfi megvett egy magyar falut, idén már fesztivált szervez benne + videó

mindmegette.hu

9 megfizethető helyettesítő drága összetevők helyett

borsonline.hu

Bikiniben mutatta meg izmost testét Széphalmi Juliska

borsonline.hu

Teszteld le, hogy okosabb vagy-e, mint egy kisiskolás!

nemzetisport.hu

Exkluzív dokumentumfilm-sorozatot forgatott Szalai Attiláról a BioTechUSA (x)

További cikkek

Tragédia

Kétéves kislány fulladt a Balatonba - egy pillanatra engedték el a szülők a matracot

Rezsi

Újabb megszorítások lesznek Európában Brüsszel elhibázott szankciói miatt