Tragédia

Ki sem mer lépni az utcára, öngyilkosságtól féltik az óvodást a buszon felejtő sofőrt

Kóré Károly

2022. június 10. péntek 07:30

Öngyilkosságtól féltik a tomajmonostorai óvodabusz sofőrjét. T. István vezette azt a járművet, amelynek órákra a fedélzetén felejtették a négyéves Inez Flórát, akit életveszélyes állapotban, helikopterrel szállítottak kórházba. A kislány édesanyja folyamatosan imádkozik, miközben azt kívánja, hogy a férfi és élje át azt a szenvedést, amit a gyermek.

Élet és halál között lebeg az a kislány, akit hosszú órákra az óvodabuszon felejtettek még kedden

Tomajmonostorán. A járat a környék településein reggelente begyűjti a gyerekeket, hogy elszállítsa az intézménybe, majd délután haza is vigye őket. Eddig tisztázatlan körülmények között senki nem vette észre, hogy Inez Flóra nem szállt le a járműről. A busz leparkolt, és vélhetően nagyon gyorsan felmelegedett a légtere. Ha a kislány meg is próbált segítségért kiabálni, azt senki nem hallotta. A fatális hiba csak akkor derült ki, amikor T. István buszvezető délután a kisbuszhoz ment.Azonnal értesítették a mentőket, akik sokáig küzdöttek Flóráért. Helikopterrel szállították a debreceni kórházba. Ott értük utol Kovács Esztert, az aggódó édesanyát.

Senkinek nem kívánom, hogy átélje, amit én, viszont a sofőrnek azt kívánom, hogy szenvedjen háromszor annyit, mint a kislányom. Azon a napon a buszon egyedül ő vigyázott a gyerekekre.Korábban egyébként nem ismertük, a múlt héten találkoztunk vele először. Szerintem helyettesített – fakadt ki a Borsnak Eszter.

Szerintem teljesen egyértelmű, hogy ő hibázott, remélem, meg is kapja a méltó büntetését. Most itt vagyok az élettársammal Inez Flóra mellett, és reménykedem. Még beszélni sem tudtunk a történtek óta a gyermekünkkel, mert nincs olyan állapotban. Ma alhatok először mellette – mondta tegnap délután, és hozzátette: Flóra nincs jobban, de az orvosok biztatják. A család belegondolni sem mer a legrosszabb lehetőségbe. A kislányt lapzártánkkor még altatásban tartották. Az életéért küzdöttek. 

Fotó: Bors - Órákig volt egyedül a bezárt buszban a gyermek, a járműben nagyjából 50 fok meleg volt

T. István, a szóban forgó busz Kunhegyesen élő vezetője házát megtaláltuk, de a férfi semmilyen jelzésre nem reagált. Vélhetően az épület falai között bujkált.

A felesége, Á. Judit egy köztiszteletben álló pedagógus. Engem is tanított. Csak jókat tudok mondani a házaspárról – mondta egy helybéli. Végül ifjabb T. Istvánnal, a sofőr fiával tudtunk beszélni a családból.

Az édesapámat nagyon megviselték a történtek. Külön kérték, hogy a vizsgálatok lezártáig senkinek se nyilatkozzunk, de egyébként sem rendelkezem a szörnyű esettel kapcsolatban elegendő információval – mondta a férfi. A felvetésre, hogy a család ismerősei szerint tartani lehet attól, hogy a sofőr kárt tesz magában, a fiú így válaszolt:

Egy ekkora tragédiát nem lehet könnyen feldolgozni. Megpróbálunk megfelelő segítséget szerezni, és természetesen mindannyian az édesapám mellett vagyunk – fejezte be ifj.T..

Beszéltünk az óvodába járó más gyermekek szüleivel is. Van. Aki kiveszi a kislányát az óvodából. Abban viszont mindannyian egyetértenek, hogy akármekkorát hibázott is a felelős, nem szándékosan okozta a bajt.
Fazekas Szabolcs, Tomajmonostora polgármestere nem kívánt a kérdéseinkre válaszolni.

Fegyelmi vizsgálat és büntetőeljárás is indult az ügyben – mondta tömören, majd bontotta a vonalat.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Hosszú Katinka utolsó lett a 200 méteres vegyesúszás döntőjében

vg.hu

Ingyenesek lesznek a menstruációs termékek a közintézményekben

borsonline.hu

Cellatársai öltek meg egy rabot a Kozma utcai börtönben

hirtv.hu

Tragikus hirtelenséggel elhunyt a színész: csak 32 éves volt

ripost.hu

Brutális fotók: Súlyosan bántalmazták Gáspár Győző kamuszeretőjét

vg.hu

Az orosz energiáról való leválásnál is nagyobb kockázat fenyegeti Európát

mandiner.hu

Olyan nukleáris rakétát villantott Amerika, amivel Moszkvát és Pekinget is elrettentheti

mindmegette.hu

Kitálalt a nő, aki 10 napig követte Meghan Markle diétáját

borsonline.hu

Többen levideózták, fényes nappal egy vízibiciklin szexelt egy fiatal pár

borsonline.hu

Barátnőjét magával rántva lett öngyilkos egy férfi a Szerelmesek hegyén lévő kilátónál

borsonline.hu

Boldogan játszott a gyermekeivel: 2 óra múlva holtan találták az édesanyát

További cikkek

Végzetes hiba

Összekeverték a kórházban a gyógyszerét, tragikusan fiatalon meghalt Martin - megszólalt a gyászoló anya

Rezsi

Rezsicsökkentés: így spórolhatnak a feltöltőkártyás áramvásárlók