Botrány

Jobbik-botrány: Jakab Péter „mamuszos” élettársa elfoglalta helyét a Parlament díszpáholyában

2022. június 29. szerda 09:04

A „mamuszos” élettárs a parlamenti páholyból utasította a frakcióvezetőt... Ahogy azt a Metropol elsőként hírül adta, Jakab Péter jól fizető parlamenti állással honorálta élettársa, Molnár Enikő szolgálatait.

Az egykori BKV-ellenőr, Jakab Péter nyíltan felvállalt élettársa, akinek fellépése, felhatalmazás nélküli intézkedései lényegében a pártelnök lemondásához, már-már pártszakadáshoz vezettek, hétfőtől a Jobbik frakció adminisztratív főnökeként, a hírek szerint 2 millió forintos fizetésért folytathatja pályafutását.

Már el is foglalta a helyét az Országgyűlésben, Jakab Péter utasítására a frakcióalkalmazottak számára fenntartott díszpáholyban.

Hétfő délután már innen figyelte élettársa legutóbbi „fellépését”. A Metropol fotósa úgy látta, hogy Molnár Enikő a páholyból egyfajta folyamatos kapcsolatban állt Jakabbal, több alkalommal is azonos időben emelték fel a készüléket, úgy tűnt, hogy élettársa instrukciókkal látja el őt, egymás után küldve az SMS-eket. Közben Molnár Enikő laptopján a parlamenti közvetítést is „elemezte”, hogyan sül el Jakab produkciója.

Megállás nélkül küldte Jakabnak az sms-eket

Molnár Enikő a Metropol jobbikos forrásai szerint később eldicsekedett azzal, hogy ő maga „utasította” Jakabot arra, hogy ezúttal legyen egy kicsit visszafogottabb, lehetőleg ne sértse meg a házszabályt, mert ha elveszik tőle a szót, az egész beszéd mehet a kukába, és nem lesz mivel begyűjteni a lájkokat Facebookon.

Molnár elégedetlen volt Jakab teljesítményével

Jakab felszólalása alatt élettársa árgus szemekkel kémlelte az eseményeket, egyértelműen azt figyelte, hogy minden az előre megírt forgatókönyv szerint zajlik-e.

A felszólalás közben Jakab folyamatosan az élettársa által kezébe nyomot „szamárvezetőt” tanulmányozta. Mögötte jót derült Novák Előd, a Mi Hazánk képviselője, aki valószínűleg láthatta, hogy Jakabot a szemközti páholyból irányítják.

Molnár Enikő tekintete sok mindent elárult. Az elején szigorú, de bizakodó volt, aztán ahogy telt az idő, úgy vált egyre kétkedőbbé. Miután Jakab befejezte a mondandóját, Molnár arcára kiült a csalódottság. Szemmel láthatóan nem volt elégedett Jakab teljesítményével, valami nem úgy sült el, ahogy ő eltervezte.

Jakab felszólalását gondterhelten nézte végig a „főtitkárasszony”

Molnár Enikő 2 milliós fizetését akkor jelenthetik be az Országgyűlés Hivatalának, ha Jakab bemutatja a jegyzőkönyvet a frakció működési szabályzatának megváltoztatásáról.

A Metropol értesülése szerint a Jobbik frakciószabályzatának teljes átalakítását készítette elő a párt bukott elnöke. Ez lényegében teljhatalommal ruházza fel őt. Jakab, miközben a szexbotrányba keveredett Földi István elnökjelöltségét támogatva visszatérésre készül, a parlamenti frakció pénzügyi forrásait is teljes egészében meg akarja szerezni. Az új szabályzat szerint a parlamenti képviselők pénzügyi keretei, az alkalmazottak bére felett ezután ő maga rendelkezhet. Jakab ezzel évente 600 millió forint sorsáról dönthet, egy személyben, kontroll nélkül.

A Metropol forrásai szerint a frakciószabályzat átalakítása elsősorban azért volt sürgős, mert Jakab azonnal 2 milliós fizetést „szakított ki” ebből a keretből Molnár Enikő számára – aki így máris elfoglalhatta a parlamenti páholyt.

(Metropol)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Magyar sztárok, akik eltitkolták házasságon kívül született gyereküket

borsonline.hu

Megdöbbentő, mi került a talált tárgyak osztályára a Sziget fesztiválon

metropol.hu

Pokoli hőség jön, de van egy rosszabb hírünk is

mandiner.hu

Olyan nukleáris rakétát villantott Amerika, amivel Moszkvát és Pekinget is elrettentheti

mindmegette.hu

Leesett az állunk! Ilyen bámulatos tortákat készít Szandi

mandiner.hu

Összehangolt ellentámadásba lendülhettek az ukránok a Krím-félszigeten

vg.hu

Elon Musk most a Manchester Unitedra vetett szemet

mindmegette.hu

A legjobb nyári köret! Így lesz tökéletes a tzatziki

borsonline.hu

Öt éven keresztül mérgezte a 7 éves Oliviát az anyja, végül belehalt

borsonline.hu

Megkérdezték Tolvai Renit, mennyi pénzt ajánlottak neki szexért - itt a válasz

borsonline.hu

Kiderült, mire készült halála előtt Berki Krisztián: „Hogyan hat a párkapcsolatra a drog és egyéb függőségek?”

borsonline.hu

Kozso lányának vallomása: Apukámmal nem alakult ki igazi apa-lánya kapcsolat

További cikkek

Végzetes hiba

Összekeverték a kórházban a gyógyszerét, tragikusan fiatalon meghalt Martin - megszólalt a gyászoló anya

Rezsi

Rezsicsökkentés: így spórolhatnak a feltöltőkártyás áramvásárlók