Keresés

Drámai részletek: Így találták meg a dunabogdányi erdőben az eltűnt leukémiás fiút

Létrehozva: 2022.06.09.

Megtalálásakor már nem volt magánál az ukrán fiatal, aki édesanyjával a háború miatt érkezett hazánkba. A leukémiás Illia úgy érezte nem tudja megoldani a gondjait, a halálba akart menekülni, bevett egy csomó erős gyógyszert és világgá ment. Az időközben riasztott Kutyák Határok Nélkül Alapítvány több szakembere indult a keresésére speciálisan képzett négylábúikkal, végül Daira, a belga juhász talált rá, eszméletlenül, életveszélyes állapotban.

Pár órán múlt annak a 21 éves ukrán srácnak az élete, aki öngyilkos akart lenni, begyógyszerezve, kábán elindult az erdőbe meghalni. Édesanyjával jött Magyarországba, elmenekültek a háború borzalmai elől. Információink szerint a leukémiás fiatal itt sem találta a helyét, nem érezte jól magát, nem látott megoldást a gondjaira. 

Fotó: Facebook

Édesanyjának búcsú videókat küldött, aki azonnal a keresésére indult. Telefonját szorongatva kerete fiát a környéken, amikor egy dunabogdányi lovassal találkozott, aki egyből a segítségére sietett. 

 Feltettek róla egy fotót az Eltűnt Emberekért Facebook csoportba. Végül riasztották a Kutyák Határok Nélkül Alapítványt, csapatkapitányuk, Leczki Sarolta telefonon irányította, koordinálta a keresést. Végül az ő kutyája, a hős belga juhász Daira találta meg a srác eszméletlen testét az erdőben, az ebet dr. Rózsa Janka vezette, aki civilben állatorvos.

Kutyák Határok Nélkül Alapítvány
Zombori László és Kelly, Rózsás Janka, illetve Daira, Gertner Diána, valamint Zara, Látrányi Orsolya és Floyd - Fotó: Facebook

 

Dunabogdányból érkezett a segítségkérés, egy öngyilkossági szándékkal eltűnt 21 éves fiatalember élete volt a tét 

– mesélte a sikeres keresésről Leczki Sarolta. – Alapítványunk munkatársai is siettek a helyszínre, de jöttek még önkéntesek, és érkeztek más mentőkutyás egységektől is, sőt beszállt a keresésbe Dunabogdány alpolgármestere és a felesége is. Igazi csapatmunka volt! Annyit tudtunk, hogy a fiatal utoljára piros háztetőket látott a távolban, ezt mondta már kábán amikor utoljára el tudta érni telefonon a rokona. Az adott információk, a helyismerettel rendelkező helyiek, és az információkat kiértékelő munkatársunk, Látrányi Orsolya koordinátor szabta meg a keresés irányát.

Dunabogdányi kutyás életmentés
Fotó: Facebook

 

Nem volt senkinek könnyű dolga, nagy volt az aggodalom odaérnek-e időben, milyen állapotban van a srác, ráadásul a nagy meleg sem az embereket, sem a kutyákat nem kímélte. Végül Daira, Sarolta belga juhász kutyája megérezte az eltűnt személyt szagát és ezt jelezte is vezetőjének!

– Kutyaugatásnak ritkán van ekkora értéke, mint ebben a szituációban – folytatta. – Eszméletlen volt a fiú, nagyon rossz fizikai és pszichés állapotban találtak rá, pár órán múlt az élete. Azóta annyit tudunk róla, hogy van esély a teljes felgyógyulására, de szakemberre lesz nagy valószínűséggel szüksége. Ha nincs a keresőkutyás csapat és az önkéntesek, nem éli túl…



 

 

Négylábú hősök

Leczki Sarolta nevét nem csak Magyarországon ismerik a mentőkutyások, hanem az egész világon. A többszörös világbajnok főállásban a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság Mentőkutyás Szolgálatának vezetője, aki Pakisztánban, Indonéziában, és Törökországban is mentett már négylábú társaival emberéleteket. Civilben szervezete, a Kutyák Határok Nélkül Alapítvány csapatkapitánya. Több rendkívül sikeres keresőkutya kiképzése fűződik a nevéhez. A mostani hős Daira például annak a Karmának a testvére, aki az egyik legjobb személykereső eb, bármilyen terepen, akár katasztrófa sújtotta területen is kiválóan dolgozik. Azonban Saci büszkeségei még a ma már nyugdíjas Szikra, jelenleg Kabos és nem utolsósorban Gyufa, akik tűzvizsgáló drótszőrű magyar vizslák. 

- Alapítványuk tevékenysége a kutyás élet számtalan területére kiterjed, túl a mentőkutyás munkán, négylábúink egy része képzett és vizsgázott segítőkutya, illetve vizsgázott szarvasgomba-kereső, de részt veszünk filmes munkákban, és a természetvédelmi hatóságokkal is együttműködünk. 

 

Van segítség!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel a www.ongyilkossagmegelozes.hu oldalt!

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27209_resized.jpg?avcount=1713528018
origo.hu

Brutális baleset Budapesten: két ember meghalt, a gyáva sofőr elmenekült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27210_resized.jpg?avcount=1713528018
origo.hu

Budapesti luxusüzletrablás: újabb megdöbbentő fejlemények derültek ki - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17141717_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Megszűnik a magyarok egyik legkedveltebb csatornája

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143570_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Nyugaton végre megfejtették, miért menekülnek a németek Magyarországra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143358_auto_resized.png
metropol.hu

Benkő László fia megvédte az Omega Testamentumot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143697_auto_resized.jpg
mandiner.hu

A spanyolok szerint Magyarország már nem tartozik Európához

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27211_resized.jpg?avcount=1713528018
origo.hu

Újabb hírek érkeztek Nagy Grófo sírjának feltöréséről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17063274_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. március 20.: a Bika bízzon magában, a Bak nézzen az álarc mögé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17140135_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Csobot Adél és Istenes Bence a poklok poklát járja meg - külföldön érte őket utol a szerencsétlenség

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27156_resized.jpg?avcount=1713528018
videa.hu

Káposztás kofta, sült szeretetgolyók fűszeres paradicsommártásban -receptvideó (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17143524_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fülig érő vigyorral közölte a boldog örömhírt Schobert Lara: összejött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17142944_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez nem megengedett!” – áll a bál a TV2-es műsor két szereplője körül, eltanácsolnák őket

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/cV_zKLJtUUAr_iyQKgLleOIJLP242xQtyUMr7jzKHzY/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RiNTBiYWU1YzZkYjRmMGE5MDg3Yjk3N2YxYjM3OTY2.jpg
béke

Orbán Viktor üzent a magyaroknak: "Csak a béke!"

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/-JKg0O5mjMpAgSst6AB5EeypzTRT_q8XzMD_huMzjak/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYwYTdhZGQ2Zjc2MDRmOGFiMmUzZjRlYmIwM2I0YTRi.jpg
politik

A közelgő európai választásokról tett bejelentéseket Orbán Viktor