Ugyan jóval kényelmesebb megoldásnak tűnhet a boltok polcairól levenni a kész szörpöt, a házi készítésű változat sokkal finomabb és valószínűleg egészségesebb is.
Hozzávalók:
4db citrom
4db narancs
15db bodzavirár
1ek citromsav
víz
5dl víz
50dkg cukor
1ek aszkorbinsav
Fotó: Pixabay
A bodzavirágokat leöblítjük, és nagyobb lábasba vagy fazékba tesszük. A jól megmosott citromot és narancsot felszeleteljük, kicsorgó levét a bodzára öntjük, majd a citrom- és
narancskarikákat is hozzáadjuk. Annyi vízzel öntjük fel, hogy kissé ellepje, és állni hagyjuk 24 órát, időközönként megkeverjük.
A sziruphoz a vízhez hozzáadjuk a cukrot, lassan felforraljuk, majd hagyjuk forrni addig, míg kissé besűrűsödik. A barnacukortól színesebbé és karamelles ízűvé válik.
Másnap leszűrjük a szörpalapot, az ízesítőket jól kipréseljük, és az elkészített, langyosra hűtött sziruppal összekeverjük.
A legfrissebb hírekért kövess minket a Bors Google News oldalán is!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.