börtön

Utolérte végzete a brutális rendőrgyilkost: Újra bíróság előtt áll Németh István

KK

2022. május 12. csütörtök 09:33

Némethre nagy valószínűséggel tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés vár, amennyiben a bíróság bűnösnek mondja ki.

Távmeghallgatásban vesz részt a tárgyaláson az emberöléssel vádolt Németh István a Fővárosi Törvényszéken. 1980-ban rendőrgyilkosságért éppen csak megúszta a halálbüntetést. Az új ügyben minden esélye megvan a tényleges életfogytiglanra.

Németh István a kétezres évek elején büszkén szerepelt a médiában, most azonban azt sem engedte, hogy a monitoron megjelenő arcát mutassuk. A mai napon a tervek szerint tanúkat hallgatnak meg, a vádlott zárkatársait.

Fotó: Knap

 

 

Némethre nagy valószínűséggel tényleges életfogytig tartó fegyházbüntetés vár, amennyiben a bíróság bűnösnek mondja ki. A vád szerint még 2018. augusztus 10-én este egy budai erdős területen valamin összeveszett egy hajléktalantársával, majd ádáz verekedés vette kezdetét. Németh István adott is meg kapott is, végül úgy döntött, hogy erőteljesebb módszerrel tesz pontot a vita végére. Az ellenlábasát leöntötte valamilyen éghető folyadékkal, majd meggyújtotta. Később értesítette a tűzoltókat, akik mentőt is kértek a helyszínre. A sértett két nappal később a kórházban halt meg.

Németh István jól ismert a magyar kriminalisztika iránt érdeklődők körében. Ő a Soós Lajos-féle rendőrgyilkos trió egyetlen élő tagja

A banda névadóját és György Józsefet kötél általi halálra ítélték, és 1980. október 1-jén kivégezték. Némethet csak azért nem juttatták hóhérkézre, mert az akkori gyilkosságok idején még nem töltötte be a 20. életévét, és a hajdani szabályok szerint meg kellett adni neki az esélyt az újrakezdésre. Társai felakasztásáról a börtönben értesült, és mint azt munkatársunknak korábban elmondta, egy addig sosem érzett magányosság lett úrrá rajta. A rácsok mögött megtanult orgonálni, de a szabadulása után nem sikerült komolyabb kántorkarriert befutnia. Különböző alkalmi munkákból tartotta el magát, volt, hogy lufit árult a város ligetben. Összeismerkedett egy nővel, akivel családot alapított, de nem bizonyult alkalmasnak az apa szerepre. Az élettársával kibékíthetetlenül összeveszett, majd utcára került, és végül kiderült, hogy a börtönben nem sikerült megváltoznia.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Válaszolt a jegybank Bokros Lajos hazugságaira

magyarnemzet.hu

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz-KDNP az időközi választásokon

borsonline.hu

Kettészakad az ország: Kánikula és eső vár ránk

vg.hu

Óvatosabb húrokat pengetett szankcióügyben az EU a G7-csúcson

mindmegette.hu

A legjobb folyadékpótló gyümölcsök és zöldségek nyárra

hirtv.hu

Stílust és hangnemet váltott Jakab Péter

magyarnemzet.hu

Hordágyon vitték el a hazai vizes vb hihetetlenül peches játékvezetőjét

borsonline.hu

Sokkot kaptak az orvosok, még ők sem vették észre, mi rejtőzik a tini testében

borsonline.hu

Elképesztő felfedezés, akár 200 évig is élhetünk, ez kell hozzá

borsonline.hu

Kivételes alkalom: megmutatta szerelmét Nacsa Olivér

További cikkek

Figyelmeztetés

Megkongatta a vészharangot Müller Cecília, rendkívüli bejelentést tett

időközi

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz–KDNP az időközi választásokon