Beteg

Rosszul lett a játszótéren egy 2 éves kisfiú, életmentő műtétre volt szüksége

Bors

Létrehozva: 2022.05.04.

Fontos dologra hívta fel a figyelmet egy aggódó édesanya. Ez akár meg is mentheti a kisgyermekek életét.

Forrás: Twitter

Drámai pillanatokat élt át egy édesanya, amikor kisfia váratlanul rosszul lett a játszótéren. Frankie végig a testvéreivel játszott, de amikor a család hazatért, aggasztó tüneteket kezdett mutatni.

Hányt, letargikusnak érezte magát, és hasi fájdalomra panaszkodott. Végül a család elvitte Frankie-t orvoshoz, ahonnan a kórházba küldték tovább őket. Az orvosok azonnal a műtőbe tolták a kétévest, ahol hasi műtéten esett át. Mint kiderült, a fiú 22 színes mágneses fémgolyót nyelt le.

„Szegény kisfiú nagyon megijesztett minket. Kiderült, hogy a tudtunk nélkül lenyelt 22 színes mágneses fémgolyót, amit az egyik testvére szedett össze a parkban” – kezdte édesanyja a The Sunnak.

Fotó: Pixabay

Az orvosoknak azonban nehéz dolga volt, ugyanis a kis golyók túl kicsik voltak ahhoz, hogy az ultrahangvizsgálaton látszódjanak. Így csak azután tudták felfedezni azokat, hogy felnyitották Frankie hasát. Három órán keresztül küzdöttek a kis Frankie életéért, de végül sikeres volt a műtét és mára teljesen felépült.

Az apró színes mágneseket egyébként Ausztráliában már betiltották, de az interneten még mindig lehet vásárolni. A szakértők arra figyelmeztetnek, hogy ugyan ártalmatlannak tűnhetnek, de fulladásveszélyesek. A kis mágneses golyók nemcsak fulladásveszélyesek a kicsik számára, de akár halálosak is lehetnek.

Angliában három év alatt 65 gyermeknek volt szüksége sürgős műtétre, miután mágnest nyelt le.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek