Ezo

Óvakodj tőlük: Ezek a csillagjegyek a leginkább nárcisztikusok mind közül

Bors

2022. május 22. vasárnap 15:30

Mindig bókokat keresnek, és annyira fontosnak tartják magukat, hogy mindenkinek alá kell vetnie magát. Mások szükségleteinek felismerésére való jogosultságuk és képtelenségük miatt időnként szemérmetlenül kihasználják embertársaikat.

Azok, akik bizonyos nárcisztikus vonásokkal rendelkeznek, gyakran nagyon jól átvészelik az életet. Az egészséges önbizalom mentálisan stabillá tesz, és jól fogadják. A mérsékelten nárcisztikus emberek gyakran lelkesek és magabiztosak. Az érintett emberek karizmatikusnak tűnnek, és ezáltal másokat is varázslatuk alá vonnak. A Bien összeszedte azt 6 csillagjegyet, akik jellemzően nárcisztikus vonásokkal rendelkeznek:

Oroszlán

Az Oroszlánok nagyon csodálatosnak, tehetségesnek és intelligensnek érzik magukat, ám ezzel az emberek többsége pontosan ugyanígy van. Szeretik a reflektorfényt és hajlamosak arra, hogy egocentrikusan gondolkodjanak, valamint elvárják, hogy minden körülöttük forogjon. Nagy szerencséjük, hogy a további bolygóállásaik képesek árnyalni színtiszta Oroszlán-vonásaikat, különben aligha lenne ember a Földön, akikkel igazán jól kijönnének.

Skorpió

Ha a Skorpiónak jó napja van, vagy csupán szimpatikus vagy neki, akkor egyáltalán nem fog számodra feltűnni, milyen a rossz oldala, személyiségének negatív része. Azonban, ha nem vagy ilyen mázlisra, akkor felkötheted a gatyádat, mert egy negatív Skorpió körül kő kövön nem marad. Ők azok, akik hajlamosak piedesztálra emelni magukat és szinte alattvalóként tekinteni másokra, akiket csak felhasználnak saját céljaik érdekében.

Szűz

A Szűz jegyűekkel az a legnagyobb baj, hogy ők hajlamosak könyörtelenül viselkedni, és mivel ez mérhetetlenül nagy precízséggel párosul, gyakran túlságosan is tökéletesnek gondolják magukat. Máris megvannak a nárcisztikus személyiségzavar ismertetőjelei! Sajnos a Szűz jegyűek hajlamosak elhinteni annak a szikráját, hogy nem érhetünk fel hozzájuk, sosem lehetünk olyan jók, mint ők. Folyamatosan hajszolják a dicsőséget, miközben a hibákat rendszeresen másokra hárítják.

Rák

Talán nem gondolnád, hogy az udvarias, kedves és családcentrikus Rákok könnyen válhatnak nárcisztikussá, pedig így van. Ugyan engedékenyek és kedvesek, igazi kis bosszúállók tudnak lenni és hamar elkezdik a környezetükben élőket érzelmileg manipulálni. Ezzel észrevétlenül is irányítanak, befolyásolnak, és amikor előtérbe kerül védekező magatartásuk, egy fikarcnyi empátia nem sok, annyi sem marad bennük.

Bika

A Bikák rendszeresen játszanak mások érzelmeivel, már csak azzal is, hogy sajátjaikat titkolják és nem éppen kompromisszum készek. Sokszor túlságosan is magabiztosak, aminek nem minden esetben van alapja. Elvárják, hogy mások alkalmazkodjanak hozzájuk, miközben kikövetelik az együttérzést, törődést. Jól tudnak manipulálni másokat, különösen azokat, akik inkább elkerülik a konfliktusokat. Sajnos sokszor nem azért kedvesek és nem azért bókolnak, mert ez a személyiségük része, hanem mert ily módon érik el céljaikat.

Nyilas

A Nyilasok többnyire rejtett nárciszták és mélyen, az árnyékban tevékenykednek. Ennek oka az, hogy általában eredendően önzőek és mások elé helyezik saját érdekeiket, céljaikat. Lazának és könnyednek tűnhetnek, mert ennek mutatják magukat, de valójában egyáltalán nem ilyenek. Főleg nem akkor, ha valaki akadályt gördít a terveik elé, vagy bármilyen módon nehezíti céljaiknak elérését. Ha megbántva érzi magát, akkor egy Nyilas csak arra tud koncentrálni, hogy szabotálja az agresszort.


 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Az áramlopásért börtönre ítélt Lagzi Lajcsi pénzt akar

mandiner.hu

Nógrádi György elmondja, mekkora az esélye annak, hogy Putyin atomfegyvert vet be

borsonline.hu

Lecsapott a brutális vihar: Villámárvíz alakult ki Pécsen – videó

vg.hu

Sok vagy kevés a vizes vb 31 milliárd forintja?

ripost.hu

Tedd tepsibe a sárgabarackot, eszméletlen, ami történni fog

vg.hu

Egyre biztosabb a válság, de legalább előre felkészülhetünk a nehéz időkre

origo.hu

Megdöbbentő fordulat: egy harmadik ország is belépett a háborúba

mindmegette.hu

Gyász: meghalt a tihanyi Malackrumpli bisztró tulajdonosa

life.hu

Így egyél okosan a menstruáció előtti panaszok enyhítése érdekében

borsonline.hu

Nyilvánosan mutogatja meztelen testét a szőke szexistennő, lefotózták – 18+ fotó

borsonline.hu

Szünetel a vonatközlekedés, borzalmas tragédia történt Üllőnél

borsonline.hu

Tragédiába fulladt a fesztivál, halálba ugrott egy férfi

További cikkek

Támogatás

A magyar gazdák a jövőben is számíthatnak a kormány támogatására

Szívszorító

Gyermekükkel a szíve alatt várta haza párja a Kis-Dunában eltűnt kutyakiképzőt