Beszéd

Orbán Viktor: Megvédjük a családokat, a rezsicsökkentést, Magyarország biztonságát

Létrehozva: 2022.05.16.

Módosítva: 2022.05.16.

Ma újra ülésezik a parlament, amelynek egyik legfontosabb pontja a miniszterelnök megválasztása lesz.

Áder János leköszönő köztársasági elnök még április 29-én kérte fel Orbán Viktort az ötödik kormánya megalakítására, a parlament előtti hivatalos javaslattételre pedig május 2-án, az Országgyűlés alakuló ülésén került sor. Korábban Kövér László házelnök benyújtotta napirendi javaslatát, amely szerint május 16-án választja meg az Országgyűlés immár ötödször Orbán Viktort kormányfőnek a köztársasági elnök javaslatára.

Kövér László, ház elnök köszöntötte, a jelenlévőket, a sajtó és a külföldi sajtó képviselőit, ezután megkérte a jelenlévő politikusokat, hogy szavazzanak.

A Fidesz elnökét – aki 2010 óta tölti be megszakítás nélkül a kormányfői tisztséget – 133 igen szavazattal, 27 nem ellenében választották meg a képviselők. Ezzel a miniszterelnök újból hivatalba lépett. Orbán Viktor – akit 1998, 2010, 2014 és 2018 után ötödször választottak kormányfővé – ezután esküt tett az Országgyűlésben.

Majd a házelnök felkérte Orbán Viktort, hogy tegye le esküjét. 

„Magyarországhoz és annak Alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom, miniszterelnöki tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorolom”  - hangzott el Orbán Viktor eskütétele

Orbán Viktor ötödszörre megválasztott kormányfő a beszéde elején közölte, köszöni képviselőtársainak a támogatást, és a választók bizalmát.Nem felejtem el, hogy a felhatalmazás a magyar emberektől jött. 

„Megdolgoztunk a választók bizalmáért. A választási harcban se magamat, se másokat nem kíméltünk. Külön köszönetet mondott mindazoknak, akik részt vettek a választáson. Ellenfeleink gondoskodtak róla, hogy a választás soha nem látott ellenőrzés mellett történjen, és kiderült, hogy Magyarországon nem történhetnek választási visszaélések. Köszönetet mondott az ellenzéki aktivistáknak, akik részt vettek a választási megfigyelésben” - mondta. 

Akkor kaptuk a legnagyobb bizalmat, amikor összeállt ellenünk a nemzetközi baloldal és a média világa, Brüsszel és Soros György is a bukásunkra játszott. Nincs semmi pezsdítőbb annál, mint amikor rálőnnek az emberre, és nem találják el. Ilyen győzelmi sorozat példátlan a nyugati világban is - tette hozzá.  

Ez a 2022-es parlamenti választás történelmi leckéje

A magyarok kifinomult veszélyérzékkel és történelmi tapasztalattal rendelkeznek, a magyarok megtanulták, hogy veszély idején a belharc súlyos következményekkel, így országvesztéssel járhat. Most a baj idején az összefogás korparancs.Aki kihúzza magát alóla az veszélyt hoz a nemzetre, és a hazára. Az összefogás nem jön létre magától, a konszenzust nem megkeresni, hanem meg kell teremteni. A politikában ehhez hazaszeretet és jó indulat kell.Számomra ez a 2022-es parlamenti választás történelmi leckéje - tette hozzá Orbán Viktor. 

Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk kora lesz

Európa és a nyugati ember a veszélyek korába léptünk. Ez az évtized a veszélyek, a bizonytalanság és a háborúk kora lesz. A háború és a szankciós politika energiaválságot idézett elő, valamint az amerikai kamatemelések elhozták az infláció korát. Mindez pedig elhozza a gazdasági visszaesés korát. iújulhatnak fenyegető járványok, a visszaesés mélyülhet, és felerősödhet a migráció - mondta a kormányfő. 

Az előttünk álló háborús évtized képéhez hozzátartoznak a nyugati világ öngyilkossági hullámai is. Ilyen a nagy európai lakosságcsere programja, amelynek lényege, hogy migránsokkal pótolnák a hiányzó keresztény gyerekeket. Ilyen kísérlet a gender őrület, és a liberális Európa programja. Orbán szerint az utóbb túllép a keresztény Európán, és a közösséget a családjából és hazájából kimetszett egyénben látja. Ebben a helyzetben kell kitűzni az útvonalat Magyarország számára - mondta a kormányfő. 

Ebben a háborúban Ukrajna a megtámadott, és Oroszország a támadó

„A NATO biztos támasz, de nem fogja helyettünk megvédeni Magyarországot. Ha egy ország hadserege gyenge, és népe nem akarja megvédeni magát, akkor azt az országot fogják először megvédeni. A magyar honvédséget megerősíteni, és valódi hadsereggé tenni a legsürgetőbb feladat.”- tette hozzá. 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17085596_auto_resized.png
origo.hu

Már a gyerekek is jelenthetik a netes bántalmazást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26453_resized.jpg?avcount=1711658713
origo.hu

Újabb drámai részletek Károly király betegségéről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17088312_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Szétmentünk, igen” – Koholák Alexa bevallotta: ezért szakított 26 évvel idősebb férjével

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091973_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Műsorváltozás: 21 órától a Varga Judit-interjú a HírTV műsorán

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17089846_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A 13 legjobb ebédötlet a húsvéti négynapos hosszú hétvégére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17091834_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Varga Judit közeli ismerőse: A Partizánban hallott robotikus hangnemet korábban csak otthon csillogtatta meg Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26452_resized.jpg?avcount=1711658713
origo.hu

Hatalmas örömhírt jelentett be Lékai-Kiss Ramóna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17083650_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Szabad-e locsolni? 5 szívderítő locsolóvers húsvétra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17090779_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A dokik azt mondták, csak megfázott: napokkal később elhunyt a tündéri négyéves kislány

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/26355_resized.jpg?avcount=1711658713
vg.hu

Hörmann: Egy családias nagyvállalat alapja a bizalom-podcast ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17084794_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Sokan csak most tudták meg és alig hiszik el, mit jelent valójában a WC kifejezés

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17080391_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Együtt tette meg a bejelentést a kislánnyal kapcsolatban Young G Béci és Norina

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/03/exuIu_AbRG4eF0Q92vXzfxtL7aSxQ846EekyWfb8AfM/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2NjZjZhNTEwNTUxODRiNDJhYmFiMGQ2MDY1NzMzMmIy.jpg
tragédia

"Az apja rögtön a vízbe ugrott, én hívtam a mentőket" - Megszólaltak a Kecskeméten vízbe fulladt Andorka szülei