Ukrajna

Horrorbombákat vet be Oroszország, kiszívják a levegőt a katonák tüdejéből

Létrehozva: 2022.05.27.

Egyre kegyetlenebb a szomszédunkban zajló háború.

Orosz TOS-1-esek egy 2021-es felvételen

Ukrajna szerint az oroszok máris levették a szájkosarat az atombombát követő egyik legkegyetlenebb fegyverükről, és be is vetették azt Novomykhailivka közelében. Ez nem más, mint a vákuumbomba, melynek lényege, hogy a bevetése során egy vákuum alakul ki, amely elszívja a környezetéből az oxigént, így perzseli fel a környezetét. Széles körű nézet, hogy ez a világ legerősebb, nem atomtöltetű bombája, így jogosan aggódnak az ukránok, emellett arra kérlelik a NATO-t, hogy biztosítsanak számukra hasonló fegyvereket.

Az ukrán védelmi minisztérium jelentése szerint az orosz erők a Donecki területen vetettek be egy TOS-1 rakétavetőt, amely a fentebb taglalt termobár robbanófejek használatára képes.

Dr Marcus Hellyer katonai szakértő a The Guardian kérdésére elmondta: 

– Noha nem illegálisak, a hatásuk rendkívül horrorisztikus, mert vákuumot hoznak létre, ami kiszívja a levegőt az ellengés tüdejéből.

Mivel a termobár robbanófejek alapvetően hétköznapinak számítanak az orosz fegyverkezésben, így Hellyer szerint több hasonló bomba bevetése várható a jövőben Ukrajna inváziója során.

– Egy dolog, amit biztosan tudunk az orosz taktikáról, hogy készek mindent elpusztítani – tette hozzá.  

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek