Parkinson-kór

Vállfájdalommal kezdődött, gyógyíthatatlan beteg lett a kétgyermekes édesapa

Bors

2022. április 18. hétfő 08:30

Észre sem vette, hogy eluralkodik a testén a betegsége. Három éven keresztül azt hitte csak egy idegbecsípődéstől szenved.

Forrás: Twitter

Teljesen ledöbbent egy kétgyermekes apuka, amikor a vállfájdalmáról kiderült, hogy Prakinson-kór. Az 50 éves John Roche három éven keresztül nem törődött a vállfájdalmával, mivel azt hitte, hogy csak egy becsípődött ideg, ami maximum egy kisebb műtétet igényel.

Ugyanakkor nem vette észre, hogy elvesztette az irányítást az arcizmai felett és nem lett képes mosolyogni. A családja és a barátai kezdtek aggódni érte, és azt kérdezgették tőle, hogy jól van-e, mert egy hete nem látták mosolyogni.

Az orvosok már az első vizsgálatok során megállapították, hogy gyógyíthatatlan idegrendszeri betegségben szenved – írja a Mirror.

- Nyilvánvalóan sokkoló volt, mert egy kisebb problémával mentem el. Akkor még azt sem tudtam, hogy a Parkinson-kór gyógyíthatatlan neurológiai betegség – árulta el John betegsége kapcsán.

John első tünetei már jóval azelőtt jelentkeztek, hogy az állapota nyilvánvalóvá vált volna, mivel elvesztette az ízlelését és a szaglását. S szintén elvesztette a számok megértésének a képességét is.

- Mint a legtöbb betegséggel, ezzel is jobb tisztában lenni. Éljük az életünket, de egy csettintéssel bekapcsolhat az állapotod. Az egyik pillanatban észszerűen normálisan tudok működni, de amikor bekapcsol az állapotom lefagyok, nem tudok mozogni. Ha ez megtörténik velem az út közepén, ami már megtörtént, akkor az embereknek meg kell érteniük, hogy nem vagyok részeg, aminek gyakran hisznek – tette hozzá.

John Roche a társalapítója lett a Northern Lightsnak, a Parkinson-kóros emberek számára létrehozott focicsapatnak. A testmozgás és a mentális stimuláció ugyanis segíthet az állapot karbantartásában.

A Parkinson-kór összetett betegség, több mint 40 tünete van, amik a merevségtől a szorongásig és az alvászavarokig is kiterjed. Mindenkire másképp hat, és nincs két ember, akinél ugyanazok a tünetek jelentkeznek. A mai napig nincs végleges teszt a Parkinson-kórra, sem gyógymód vagy kezelés. Április 11-e a Parkinson-kór világnapja.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Megbánta a 919 férfit a szex világrekordere

magyarnemzet.hu

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz-KDNP az időközi választásokon

ripost.hu

Ekkor kell felszedni a kertbe ültetett krumplit, mutatjuk a jeleket

vg.hu

Repülőrajtot vett a győri klímacég, a hőszivattyú biztató termék

metropol.hu

Beleszédülsz, ha megnézed a 66 éves Besenyei Péter műrepülését – Videó!

travelo.hu

Egy nap és kezdődik a Győri Reneszánsz és Barokk Hét

borsonline.hu

Sokkot kaptak az orvosok, még ők sem vették észre, mi rejtőzik a tini testében

borsonline.hu

Komplikációk léptek fel betegsége során, amputáción esett át a Nagy Ő sztárja

borsonline.hu

Elképesztő felfedezés, akár 200 évig is élhetünk, ez kell hozzá

borsonline.hu

Berki Krisztián édesanyja: Minden éjszaka ott áll a fiam az ágyamnál

További cikkek

Figyelmeztetés

Megkongatta a vészharangot Müller Cecília, rendkívüli bejelentést tett

időközi

Vidéken és a fővárosban is tarolt a Fidesz–KDNP az időközi választásokon