Dráma

Hat hónapos terhesen tudtam meg, hogy halálos beteg vagyok

2022. április 19. kedd 17:00

Lehetetlen helyzetbe került az asszony, miközben első gyermekét várta.

Forrás: Facebook

Élete legszebb pillanatait kellett volna átélnie a terhessége hatodik hónapjában járó asszonynak, ehelyett azzal szembesült: egy halálos és ritka betegséget fedeztek fel a szervezetében. Ha ez nem lenne elég, egy fontos döntést is meg kellett hoznia: vagy megkezdik azonnal a kezelést, kockáztatva születendő gyermeke életét és egészségét, vagy várnak, kockáztatva a gyógyulást, és az ő életét.

A walesi Port Talbot-ban élő Aimee Hillt 2020 novemberében figyelmeztette a szemésze egy rutinvizsgálat során: lát valami gyanúsat a szemében, menjen be a kórházba. A 33 éves nő így is tett. Itt közölték vele a hírt pár vizsgálat után: egy ritka rákos daganat támadta meg a szemét (mely az Egyesült Királyságban évente mindössze 750 embert érint), ráadásul az okuláris melanomába bele is halhat. A kérdés adott volt: megkezdjék-e azonnal az agresszív rákkezelést vagy sem. Döntését úgy kellett meghoznia: semmilyen ünete nem volt, ha szemésze nem szól, talán soha nem tudja meg, hogy halálos beteg.

– Hat hónapos terhesen megtudni, hogy rákos vagy, nagyon traumatikus élmény volt. Természetesen a kezelés miatt megvolt a vetélés kockázata, ugyanakkor annak is, hogy a rák tovább terjed. Nem akartam, hogy rákos legyek, de azt sem, hogy bármiképp is ártsak a gyermekemnek – magyarázta Hill a WalesOnline-nak, ozzátéve: végül orvosai javaslatára az azonnali kezelésmegkezdés mellett döntött. A radioterápia részeként egy apró lemezt tettek a rögzítettek a rákos szemére, ami célzottan sugárzással bonbázta a tumort. 

A kezelést 2021 januárjában kezdték meg, ekkor volt az asszony hét hónapos terhes. Márciusban adott életet kisfiának: Evan szerencsére teljesen egészségesnek bizonyult. Sajnos azonban ez volt az egyetlen jó hír, amit a család kapott. Hat hónappal a kezelés után Aimee kivizsgálásán közölték vele: noha 95 százalékos valószínűségű sikerrel kecsegtették, a daganat nem tűnt el, nem is csökkent – viszont legalább nem is nőtt.

– A daganat ugyanakkora, nekem pedig kivizsgálásra kell mennem öt éven keresztül minden hatodik hónapban. Lehet, egész életemben így lesz már.  Mielőtt diagnosztizáltak, az volt a fejemben, hogy vagy belehalsz a rákba, vagy túléled. Ara nem is gondoltam, hogy élhetsz vele – magyarázta az édesanya, aki azóta igyekszik megragadni minden alkalmat, hogy felhívja a figyelmet a kivizsgálások, rákszűrések fontosságára.

Ezt ne hagyd ki!

Megrázó diagnózis: Életeket mentett, miközben megtudta, hogy halálos beteg

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!

Ez is érdekelhet

origo.hu

Tombol Európa ostroma: 2000 migráns rohanta le a spanyol kerítést, halottak is vannak

origo.hu

Meztelenül jógázik a hatalmas mellű Playboy-modell - fotók

life.hu

Itt akarja hagyni az országot a népszerű magyar színész-énekes

magyarnemzet.hu

Horner: A bíróságon dőlhet el a világbajnoki cím sorsa

metropol.hu

„Egy jó Klári mindent megbocsát” – Korda György szerint feleségén múlott 42 éves házasságuk

hirtv.hu

Alaposan kiszúrt Baranyi Krisztina Kálmán Olga férjével

vg.hu

Betilthatják az abortuszt az USA államainak felében! Rengeteg a tüntetés!

astronet.hu

A Neptunusz retrográd mozgásba kezd, és fontos igazságokra hívja fel a figyelmet

origo.hu

Gyógyszerkészítmény az emésztési zavarok ellen (x)

mindmegette.hu

3 recept GYOZA gombóccal, ami azonnal a család kedvence lesz (x)

borsonline.hu

Édesapja takaróját ölelve találta holtan 3 éves kislányát az édesanya

origo.hu

Horvátország tele van természettel…(x)

További cikkek

Bűntény

Kukába dobta kisunokája holttestét a horrormama

Vallomás

12 éven át erőszakolt meg az apám, attól féltem, meg is fog ölni