Választás

Orbán Viktor: Az egész világ láthatta, hogy a magyarok szeretik a hazájukat

Létrehozva: 2022.04.04.

Módosítva: 2022.04.04.

Hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan, mondta Orbán Viktor a győzelmi beszédében vasárnap este.

Budapest, 2022. április 4. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke gyõzelmi beszédet mond a Fidesz-KDNP eredményváró rendezvényén, a Bálnában az országgyûlési választás és gyermekvédelmi népszavazás napján, 2022. április 3-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

A kormányfő a Bálna rendezvényközpont előtt felállított színpadon - nem sokkal 23 óra előtt mondott - beszédében úgy fogalmazott:hatalmas győzelmet arattunk, akkorát, hogy még a Holdról is látszik, de Brüsszelből egészen biztosan"."Egész jól nézünk ki, egyre jobban nézünk ki, talán még sohasem néztük ki olyan jól, mint ma este" - mondta a miniszterelnök, akinek beszédét az összegyűlt szimpatizánsok többször is Viktor-Viktor és Ria-ria Hungária felkiáltásokkal szakították félbe.

A nemzeti színekben kivilágított Bálna előtt Orbán Viktor mindenkinek megköszönte azt munkát, amit beletett a győzelembe.

Ez jó mulatság, férfimunka volt, jó volt veletek harcolni - üzente, hozzátéve, hogy köszöni a jókívánságokat, az üdvözleteket, a hátbaveregetéseket, a bátorításokat, a munkaórákat és az értünk mondott imákat is.

Külön köszöntötte a kormánypártokra "határon túlról figyelő magyarokat". Köszönjük, hogy segítettek, mert így mi is kaptunk egy esély, hogy segíthessünk nekik - tette hozzá. A kárpátaljai magyaroknak Orbán Viktor azt üzente: tartsanak ki, ne féljenek,az anyaország velük van.

Köszönetet mondott a magyar választópolgároknak, akinek azt üzente: mindent megtesznek annak érdekében, hogy megszolgálják a bizalmat, amit ma este tőlük kaptak.

Köszönet a hazaszerető önkénteseknek

"Tudjuk, hogy szerénység a legfontosabb, minél nagyobb a győzelem, annál nagyobb szerénységre van szükség, és valljuk be, hogy ma este van is mire szerénynek lennünk" - hangoztatta.

Köszönetet mondott a kormánypártok 100 ezer önkéntesének. Őket úgy jellemezte: nem robotok, nem zsoldosok, hanem önkéntesek, akik szeretik a hazájukat, és ezért hajlandóak voltak vállalni a kockázatot és a nehéz munkát. Azt is megjegyezte: ez nem az "okoskodás ideje", hanem a "boldogság estéje".

A választás eredményét úgy értékelte: akkor nyertek a legjobban, amikor mindenki összeállt ellenük. Pártszövetségének győzelméről azt mondta: óriási nemzetközi erőközpontok és szervezetek mozdultak meg velük szemben. Nekik azt üzente: kidobott pénz volt minden fillér, amit a magyarországi baloldalnak adtak.

A magyar baloldal volt Gyuri bácsi életének legrosszabb befektetése. Tizenkét éve csak viszi a pénzt"- utalt Soros Györgyre a Fidesz elnöke.

Már mindenhogyan nyertünk

A Fidesz-KDNP szerinte a győzelem minden lehetőségét kimerítette. "Már mindenhogyan nyertünk" - mondta és elsorolta:

  • 2010-ben a régi kétfordulós választási rendszerben is nyert a pártszövetség,
  • 2014-ben az önállóan induló ellenzéki pártokkal szemben is nyert,
  • 2018-ban a részlegesen összefogott ellenzékkel szemben,
  • valamint idén a teljes összefogással szemben.

Kijelentette: hiába a taktika, a cselszövés, a ravaszkodás, a végén mindig a szív győz. "Magyarország ma esti győzelme a szív győzelme" - fogalmazott, hozzátéve: azért nyertek, mert van egy közös szenvedélyük, amit úgy hívnak: Magyarország.

Ennyi ellenfél még sosem volt

Nem engedtük, hogy a kudarcos múlt visszatérjen, megvédtük Magyarország függetlenségét és szabadságát, megvédtük Magyarország békéjét és biztonságát - jelentette ki Orbán Viktor. Hozzátette: bár az eredmények még nem ismertek, reméli, hogy megvédték a gyermekeiket és a családjainkat.
A kormányfő kiemelte: ennyi ellenfelük még sosem volt. Ide sorolta "a nemzetközi baloldalt körös-körül", a "brüsszeli bürokratákat", a "Soros-birodalom minden pénzét és szervezetét", a "nemzetközi fősodratú médiát", majd megjegyezte: "és a végén még az ukrán elnök is".

Hiába a rengeteg pénz és a rengeteg túlerő, ha összefogunk nem lehet bennünket megállítani - mondta és felidézte, hogy az október 23-i Békemeneten "mondtuk el együtt: nincs annyi pénz, ami megállíthatna bennünket őket és ha összefognak a legvastagabb falon is át fogunk menni".
Kitért arra is, "a világban nem csak ellenfeleink, barátaink is vannak, ők is mindent megtettek a győzelemért". Jó szívvel gondolunk az amerikai barátainkra, a lengyelekre, az olaszokra, a spanyolokra, a szerbekre, a szlovákokra és az osztrákokra is - mondta, hozzátéve: ezt a győzelmet nekik is ajánljuk, ez az ő győzelmük is.

Az egész világ láthatta a magyar hazaszeretetet

A kormányfő kiemelte: az egész világ láthatta ma este itt Budapesten, hogy a kereszténydemokrata politika, a konzervatív polgári politika és a hazafias politika győzött. Üzenjük Európának: ez nem a múlt, ez a jövő, ez lesz a mi közös európai jövőnk - fogalmazott, hozzátéve: az egész világ láthatta, hogy a magyarok szeretik a hazájukat.

Mi akik ma győztünk, azt vállaljuk, számunkra mindig Magyarország lesz az első"
- emelte ki Orbán Viktor. A Jóisten mindannyiunk felett, Magyarország mindenekelőtt, hajrá Magyarország, hajrá magyarok! - zárta beszédét a kormányfő, majd a pulpituson jelenlévőkkel együtt a rendezvényközpont előtt összegyűltek elénekelték a Kossuth-nótát.

 


 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17166358_auto_resized.jpg
origo.hu

Gyönyörű lányok a Magyarország szépén - nézzen képeket a válogatóról!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27563_resized.jpg?avcount=1714397108
origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171244_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172747_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Könnyen rákot okozhat, ha így issza a kávét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171120_auto_resized.jpg
ripost.hu

Heti Top5: Összejött a Házasság első látásra két sztárja, Manuel kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27564_resized.jpg?avcount=1714397108
origo.hu

Kiderült, mennyit kell fizetnie apjának a folyamatosan pucérkodó Britney Spearsnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171031_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. április 29.: a Kos rászánja magát a lépésre, a Nyilast fellelkesíti egy ügy

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169894_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Elképesztő örömhírre érkezett haza Tilla: babákkal bővül a család

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714397108
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714397108
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/lu7WAsfopw2aPn1A7z71rp-XZYNCtf7UDJLmFvRNxiI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZjNGY1NmMzZTI5OTQ3ZjE5MGY5MzhmMWIyN2ZiODgz.webp
Késelés

Bőnyi gyerekkéselés: megszólalt a szemtanú, ez volt az indok - Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/OrN_qLxI3C2TS3vHsghs7IS8hRGiPBx-eRMFJbh6MlI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QyNDdlNDgwZmI4ZjQwMjViNzI3MWZiOTViMzYxMzIy.webp
Gaztenger

Szentkirályi Alexandra akcióba lépett Kőbányán – Videó