Kórház

Ágyhoz bilincselve, továbbra is lélegeztetőgépen van M. Richárd, a Dózsa György úti gázoló

Létrehozva: 2022.04.25.

Élet és halál között lebeg második stroke-ja után a Dózsa György úti gázolóként elhíresült M. Richárd.

Forrás: Bors

A férfi még április 6-a körül szállították át a berettyóújfalui börtönkórházba romló egészségügyi állapota miatt. Az ügyvéd állítása szerint a férfi a börtönkörülmények miatt már 50 kilót fogyott. M. Richárdot azóta az egyik debreceni klinikán ápolják és továbbra is kritikus az állapota.

A családtagok azt remélik, ha minimális is, van remény arra, hogy M. Richárd meggyógyuljon, felépüljön, s büntetését letöltve új életet kezdjen. Két stroke után ehhez óriási csoda kellene, ráadásul a súlyos beteg férfi maga is tehetett arról, hogy ilyen állapotba kerüljön. M. Richárd korábban beszélt arról, nem bírja a bezártságot, emiatt stresszes állapotba került, ami szintén hatalmas kockázati tényezője lehet egy agyi infarktus kialakulásának.

A Blikk által megkérdezett orvos szakértő szerint a kábítószer használata nagyban hozzájárulhat ahhoz, hogy valakinél az átlagos hajlamnál is nagyobb százalékban alakulhasson ki az agyi infarktus, a stroke. M. Richárd soha nem csinált titkot abból, hogy rendszeresen fogyasztott kábítószert, ahogy korábban a Blikknek is elmondta, felszívott pár csík kokaint. A drog tragikus mértékben, akár hétszeres kockázattal növelheti meg az agyi érkatasztrófa kockázatát egy fiatal felnőtt esetében, a káros hatás a rendszeres drogfogyasztás utáni időkre is kihathat.

Ugyancsak növelhetik a kockázati tényezőt egyes testépítő, izomtömeg-növelő szerek, módszerek. Budai Attila testépítő szerint M. Richárd testalkatán egyértelműen látszott, a speciális edzésmunka, amihez tiltott, doppingszernek minősülő készítményeket fogyaszthatott.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek